Издания / премиери

Людмила Филипова представя новата си книга "Аномалия" в Пловдив

Среща на писателката с читатели в книжарница "Форум", Пловдив

Людмила Филипова представя новата си книга "Аномалия" в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Людмила Филипова представя новата си книга „
Аномалия" в Пловдив

На 23 юни, четвъртък, от 18.30 часа
в книжарница „Форум" (III етаж, зад стената за катерене) на мол „Галерия Пловдив“

След общо пет успешни книги зад гърба си, в края на месец май
Людмила Филипова изненада читателите с най-новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“.

Главният герой от книгата има за прототип реална личност - последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който идва в България специално за официалната премиера на романа „Аномалия".


◊ ЗА КНИГАТА

„Аномалия“ провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.

„Аномалия” успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност. Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя“, споделя Людмила Филипова.

За написването на романа авторката използва любопитни документи и истории, на които се натъква по време на престоя си в Оксфорд и във Ватикана, както и в именията и архивите на знатната фамилия Киджи, чиито наследници споделят с Людмила Филипова факти и истории, неизвестни до сега. Романът е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана.

Главният герой от книгата има за прототип реална личност – последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който дойде  в България специално за официалната премиера на романа „Аномалия“.

Защо избира принц Флавио Киджи за прототип на главния герой от новия си роман, Людмила Филипова ще разкрие по време на срещата с читатели в книжарница „Форум" (III етаж, зад стената за катерене) на мол „Галерия Пловдив“ на 23 юни, четвъртък, от 18.30 часа.



Автор:
Публикация:
22.06.2011 г. 21:25
Посетено:
2001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12788-lyudmila-filipova-predstavya-novata-si-kniga-anomaliya-v-plovdiv