Издания / премиери

Димитър Атанасов с участие на панаира на книгата в НДК

"Колибри" представя новото издание на романа "Тарпани"

◊ СЪБИТИЕТО

Димитър Атанасов и издателство "Колибри" ви канят на

представяне на новото издание на романа "Тарпани"

На 27 май, петък, от 17 часа
в НДК, 7 етаж, зала 3.1


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Димитър Атанасов е белетрист и драматург. Завършил е българска филология във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Живее и работи в Пловдив. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските артисти (секция драматургия). Автор е на дванадесет белетристични книги, шест пиеси, три радиопиеси, две пиеси за деца.

Романът „Тарпани
е отличен в националния конкурс за роман на издателство „Хр. Г. Данов“ (1990). Издаден е с конкурс на Министерството на културата (1992). На следващата година получава наградата „Пловдив“ (1993) и националната награда „Светлоструй“ (1993). Пиесата „Зелено“, написана по романа, е удостоена с поощрителна награда „Иван Радоев“ (Плевен, 2001) и с голямата награда за драматургия на националния преглед „Нова българска драма“ (Шумен, 2001). Създаден е и сценарий за игрален филм. През октомври м.г. романът излезе на немски език в берлинското издателство „Dittrich” под заглавие "Die unerträgliche Freiheit: Roman".


Николай Хайтов: Интригуваща творба. Авторът е майстор на фабулирането. Той просто е успял.

Владимир Янев: Авторът на “Тарпани” е наясно с възможностите на модерното писане и ги прилага с художествена убедителност.

Светлозар Игов: “Тарпани” е роман, който заслужава да бъде прочетен втори път.
Автор:
Издателство "Колибри"
Публикация:
24.05.2011 г. 09:37
Посетено:
1650
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12531-dimitar-atanasov-s-uchastie-na-panaira-na-knigata-v-ndk