Издания / премиери

Премиера на "Десет хиляди мига" от Илеана Стоянова

1 юни от 18 часа в “Пиано бар Сошъл Клуб” - София

Премиера на "Десет хиляди мига" от Илеана Стоянова


◊ СЪБИТИЕТО

Издателска къща “Пламък” и поетесата Илеана Стоянова

ви канят да изживеете “Десет хиляди мига”

с едноименната й книга на 1 юни от 18 до 20 часа в столичния “Пиано бар Сошъл Клуб” (пл. “Петко Р. Славейков” 4)

Рецитал по стиховете ще изнесе актрисата Венета Атанасова, пиеси на Фредерик Шопен ще прозвучат в изпълнение на пианистката Нели Станишева.


◊ ЗА КНИГАТА

Ето какво казва за новата книга нейният редактор – писателят Георги Константинов: "Десет хиляди мига са равни на Вечност", казва тя в едно от своите стихотворения. Мисля, че това е скритият копнеж на всяка истинска дарба да улавя миговете, да ги преживява отново, да им вдъхва второ дихание, да ги подрежда в поетически редове с надежда за вечност. Такова усещане за житейските мигове е присъщо на действителния поет. Несъмнено Илеана върви по своя пътека встрани от баналното стихоплетство и от игрословиците на литературната мода. Тя има своя "рецепта за щастие", свой поглед към човешкия пейзаж, свой полет в неизвестността. Без да са леки и повърхностни, нейните поетически изповеди са разбираеми и вълнуващи, защото "се хранят със живот" и "мислят със сърцето". Чужда на литературната стандартност, Илеана умее да живее посвоему в неповторимия свят на осмислените чувства.
 
С такава взискателна изповедност са написани и нейните нови стихотворения. Несъмнено новата й стихосбирка е по-високо стъпало към поетическото себеизразяване, тук тя е още по-своя, още по-истинска. Успешният стремеж за собствен изказ и неподправената искреност ни убеждават в това.
 
Надявам се, че тези стихове ще бъдат четени и препрочитани, в тях има съвременност, в тях има съдба. И безброй уловени мигове, които искат да бъдат равни на вечност."


Вход свободен. Заповядайте!

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
20.05.2011 г. 13:15
Етикети:
Посетено:
1121
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12475-premiera-na-deset-hilyadi-miga-ot-ileana-stoyanova