Издания / премиери

Премиера на книгата "Магазинче за убийства" от Фани Цуракова

Сборник разкази и новели

Премиера на книгата "Магазинче за убийства" от Фани Цуракова


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Сиела" има удоволствието да ви покани на

Премиера на книгата "
Магазинче за убийства" от Фани Цуракова

На 12 май от 18,30 часа
в книжарница "Хеликон" на бул. "Витоша" и бул. "П. Евтимий"


◊ ЗА КНИГАТА

Книгата е сборник от 10 новели и разкази, обединени от външната форма на криминален разказ, под която авторката разказва за самотата, за отношенията между мъжа и жената, за алкохола. Някои от нещата са преведени и издадени в чужбина - в САЩ и Румъния като отделни книги, други от съчиненията са издавани в Англия, в Испания, по тях са създадени 3 радиопиеси и една телевизионна "Магазинче за убийства".

Новели и разкази за престъпления, живеещи само в желанията и в несмелите опити за възмездие далеч от подсъдимата скамейка, за самотни отмъстители, за престъпления, разкрити чрез някогашни любовни увлечения и такива, погребани в спомените, за приключенията на една жена, обявена за издирване, за срещата между наемен убиец и жертва, на които се налага да обединят усилията си, за да оцелеят, за един мъж, чийто хотел неколцина избират, за да срещнат смъртта, а на него това не му харесва.


◊ ЗА АВТОРА

Фани Цуракова е лекар по образование, специалист по психиатрия. 14 години работи като професионален журналист, след това се връща в медицината, в момента е РR и психиатър в Университетска болница "Царица Йоанна - ИСУЛ". Издава Български психиатричен журнал "Рецептор" - научно списание по психиатрия. Пише проза и драматургия. Първата й книга е издадена през 1989 г., детска - "Бебетата на Писана", а през 1990 г. излиза първата й книга с проза.
"Магазинче за убийства" е шестата й книга. Някои от произведенията й са издадени или представени на театрални фестивали в САЩ, Англия, Румъния, Русия, Испания, Германия, Япония. Председател на Клуба на писателите-лекари в България (клон на Световната организация на писателите-лекари, UMEM).
Автор:
Изд. "Сиела"
Публикация:
06.05.2011 г. 23:10
Посетено:
1908
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12314-premiera-na-knigata-magazinche-za-ubiystva-ot-fani-tsurakova