Издания / премиери

Премиера на "Разсъблечени стихове" от Лидия Лечева

Една нетрадиционна стихосбирка

Премиера на "Разсъблечени стихове" от Лидия Лечева


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на "
Разсъблечени стихове" от Лидия Лечева

„Разсъблечени стихове” с автор журналистката Лидия Лечева, известна и със своите странствания из африканския континент като доброволка, е книга на издателство „Захарий Стоянов”.

Книгата ще бъде представена за първи път на 28 април (четвъртък) в 18 часа в пиано бара на Столичната библиотека (пл. „Славейков” 4).
         
Специален гост - пианистът Васил Пармаков


◊ КНИГАТА

Това е книга за любовта, ама не съвсем. В нея я няма романтиката или любовния протокол на ухажването и невинните платонични срещи. Атмосферата на стиховете е наелектризирана, поглъщаща.

Това са стихове за страстта, за порива на плътта, които не означават задължително любов. Стихотворенията са кратки, динамични, заредени с чувственост. Те крият взривовете на секса и неговия магнетизъм. В книгата, разделена на „сливане”, „самота” и „страст” има място и за болката и силата на самотата, породени от липсата на другия човек до теб.

„В своята поетична книга Лидия Лечева превежда всичко на езика на метафората, като внушава на читателя едно необикновено чувство за близост, простота и яснота”, казва известната поетеса Маргарита Петкова, която е и редакторка на книгата. Стиховете провокират читателя и поради факта, че са писани от жена, което не е типично за еротичната поезия. Една нетрадиционна стихосбирка, която заслужава да бъде отворена.
         
На премиерата джазпианистът Васил Пармаков с импровизациите си ще проникне в метафоричния свят на Лидия Лечева.

Автор: Изд. "Захарий Стоянов"
27.04.2011 г. 22:44
Посетено: 2537
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12236-premiera-na-razsablecheni-stihove-ot-lidiya-lecheva