Издания / премиери

Книжарница "Хеликон" - Габрово кани Момчил Цонев и Даниела Цонева днес

Авторите представят историческата си поредица "Габрово - живият град"

Книжарница "Хеликон" - Габрово кани Момчил Цонев и Даниела Цонева днес


◊ СЪБИТИЕТО

„Какво написахме и какво предстои” – това е мотото на събитието днес (26 април), когато авторите Момчил Цонев и Даниела Цонева ще представят своята историческа колекция "Габрово - живият град" пред габровската публика. Събитието е от 18 часа в книжарница "Хеликон" - Мол Габрово.

За първи път от началото на колекцията през 2009 г. двамата автори ще разкажат подробно за идеята и концепцията на своите издания и какво предстои да бъде публикувано в колекцията с книги за габровското минало. Събитието се осъществява по покана на голямата книжна верига "Хеликон".


◊ ПОВЕЧЕ

Досега в историческата колекция на Момчил Цонев и Даниела Цонева са публикувани изданията "
Имало едно време в Габрово" и "Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)".

Фотографското издание "Имало едно време в Габрово" включва 426 архивни фотографии и 30 илюстрации на старо Габрово от 70-те години на ХІХ век до 70-те години на ХХ век - столетието, в което градската архитектура на индустриалния център претърпява уникална промяна.

”Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” анализира 22 чуждестранни и 12 български пътеписи от 1662 г. до Освобождението през 1878 г. Предимство е и включването в края на изданието на антология с оригиналните пътеписни текстове.

Историческата колекция „Габрово – живият град” се издава от Фондация за българска литература и Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово. Книгите могат да бъдат открити във всички габровски книжарници, както и в онлайн магазините за книги. Повече за колекцията може да се прочете на специалния блог.

Автор:
Обществен комитет "Васил Левски" - Габрово
Публикация:
26.04.2011 г. 12:51
Посетено:
3083
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12218-knizharnitsa-helikon-gabrovo-kani-momchil-tsonev-i-daniela-tsoneva-dnes