Издания / премиери

Премиера на "От Пането голотиите, от Сашо лакърдиите"

Съвместна изява на художника Панайот Панайотов и писателя Александър Ангелов

◊ СЪБИТИЕТО

"От Пането голотиите, от Сашо лакърдиите"
  
Книга с това атрактивно заглавие, съвместна изява на художника Панайот Панайотов и писателя Александър Ангелов, ще бъде представена на 26 април 2011 година в Галерия книжарница „София прес“, ул. "Славянска" 29

Но изненадите не свършват дотук!

Книгата е... уникално ръчно издание в 1 екземпляр с 20 манускрипта на стихотворения на Александър Ангелов и 20 еротични акварела на Панайот Панайотов.

   
◊ АВТОРИТЕ

Александър Ангелов e роден през 1945 г. в София. Завършил е славянска филология; доктор на изкуствознанието; доцент в Нов български университет – София.

Работил като главен драматург на Драматичен театър „София”; главен редактор в Националния научно-информационен център по културата (ННИЦК) към Комитета за култура; програмен директор в КТР; директор и зам.-генерален директор в Агенция за авторско право; главен секретар на СБЖ (1991-1994); председател на СБЖ (1994-2002); председател на Агенция София Прес (1998-2005); доцент в НБУ от 2001 г.

Книги: 12 книги стихове, публицистика, есеистика, монографии по журналистическа етика, стотици статии в периодичния печат и в сборници; Член на Съюза на българските писатели.


Панайот Панайотов е роден през 1944 г. в София. Потомствен художник, син на един от ректорите на Художествената академия. Завършил стенопис в класа на проф. Богданов. Една година учи в Чехия, но прекъсва заради събитията от 1968 г. Работи в областта на живописта, стенописта, керамиката и рисунката. Негови творби са притежание на частни и обществени колекции в България и в чужбина. Професор в НХА – София.

Автор:
Галерия книжарница „София прес“
Публикация:
19.04.2011 г. 15:56
Етикети:
Посетено:
1343
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12192-premiera-na-ot-paneto-golotiite-ot-sasho-lakardiite