Издания / премиери

Представяне на книгата на Камелия Кондова "Колко е живот да му се сърдя"

Съвременна българска поезия

Представяне на книгата на Камелия Кондова "Колко е живот да му се сърдя"


◊ СЪБИТИЕТО

На 8 април от 18 часа в Пиано-бара на Столична библиотека издателство „Захарий Стоянов“ представя новата книга на Камелия Кондова
Колко е живот да му се сърдя“.

В елегантното томче са събрани емблематичните стихотворения на поетесата, която е сред най-обичаните и най-търсените от читателя съвременни творци. Защото нейната поезия е взета направо от прозаичния ни живот, за да се превърне в символ не на бягство от действителността, а на изправяне очи в очи с нея.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Безкомпромисно, категорично и по неповторим начин стихотворните шедьоври на Камелия Кондова доказват, че талантът вирее на всякаква почва, щом го има и щом корените му са на своето място в съкровищницата на българската литература.

За ценителите на изящната словесност избраните стихове на поетесата ще са наистина празник в сивия делник, глътка въздух, въздишка и усмивка, когато осъзнаеш, че животът наистина е толкова кратък, че няма за какво да му се сърдиш. Защото „малките смърти“, които се случват в ежедневието на всеки един от нас, Камелия Кондова превръща в големи животи с всеки свой стих.


◊ ЗА АВТОРА

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Завършила е езикова гимназия в родния си град. Висше образование получава във ВТУ "Св. св. Кирил и Меотодий", специалност "Българска филология". Работи в радио Добрич като журналист. Член е на съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: "Повод за живот" (1988), "Не и милост" (1990), "Как се обича художник" (1994) и "Тепърва ще се уча на живот" (1998). Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс "Петя Дубарова", с Голямата награда на националния конкурс "Веселин Ханчев" (двукратно), с Първа награда на в. "Литературен глас" - Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс "Петър Алипиев" (2003) и др.
Автор:
Изд. "Захарий Стоянов"
Публикация:
05.04.2011 г. 17:31
Посетено:
2630
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12100-predstavyane-na-knigata-na-kameliya-kondova-kolko-e-zhivot-da-mu-se-sardya