Издания / премиери

Представяне на Валентина Маринова и книгата й "Мария и децата на Ламски"

Как една електронна книга стана хит сред тийнейджърите

Представяне на Валентина Маринова и книгата й "Мария и децата на Ламски"


◊ СЪБИТИЕТО

Валентина Маринова - гост на инициативата „365 страници”

На 31 март 2011г., четвъртък от 19.00 часа, PR компанията VIPART организира за пети път среща под мотото „365 страници”. Културните вечери се провеждат в партньорство със столичния Клуб 365 (на ъгъла на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”).

Специален гост този път ще бъде младата авторка Валентина Маринова. Нейните почитатели ще научат повече за романа й „Мария и децата на Ламски” – една от първите български електронни книги, станала любима на стотици тийнейджъри у нас. Публикуването й в интернет е идея на най-посещавания специализиран сайт за книги www.azcheta.com, където Валентина е редактор. Целият роман може да се прочете в блога www.lamski.azcheta.com.


◊ ПОВЕЧЕ

Валентина е студентка последна година "Връзки с обществеността" в Софийски университет. В момента пише няколко неща - дипломна работа, продължението на „Мария и децата на Ламски”, както и един по-зрял роман, както тя самата го определя. „В живота имам твърди принципи, които рядко нарушавам, но при писането е точно обратното - отворена съм за всякакви коментари и поправки от читателите. Това е така, защото вярвам, че книгата трябва да живее - т.е. да е интерактивна”, смята младата авторка.

По покана на управителя на VIPART, Цветелина Узунова, гост-водещ ще бъде Анастасия Карнаух, която също е редактор в сайта „Аз чета”, както и водещ в студентското радио „Реакция”.

„Инициативата „365 страници” на VIPART стартира в края на 2010 г. в столичния Клуб „365”. „Основната идея на тези срещи е да представяме таланти в различни интелектуални области, но също така и да събираме хора на духа, на които не им е безразлично какво става с българската култура”, заяви Цветелина Узунова. 


Автор:
VIPART
Публикация:
30.03.2011 г. 14:12
Етикети:
Посетено:
1809
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12039-predstavyane-na-valentina-marinova-i-knigata-y-mariya-i-detsata-na-lamski