Издания / премиери

Представяне на стихосбирката "Живея другаде" от Камен Костов

Нова българска лира в кафе-книжарница "Пингвините" на "Ориндж"

Представяне на стихосбирката "Живея другаде" от Камен Костов


◊ СЪБИТИЕТО

Авторът Камен Костов, издателство "
Ерго" и книжарници "Пингвините" ви канят на поетичната премиера на сбирката "Живея другаде" (София: Ерго, 2011).
 
Книгата ще представи поетът и преводач
Маргарит Жеков.

Със специалното участие на: Албена Чакърова, младата джаз певица Петя Томова (ученичка на Камелия Тодорова), ансамбъл "Кипри" и композитора Кирил Cloudbreaker.

На 29 март, вторник, от 18.30 ч.
в кафе-книжарница "Пингвините"
(ул. "Граф Игнатиев" 18, сградата на "Ориндж").


◊ ЗА АВТОРА

Камен Костов е роден е на 22.07.1947 г. в Стара Загора. Завършва драматична, кино- и телевизионна режисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Автор е на програмата „Език Театър”, учредител и председател на Сдружение „Гаврош+”.

Театрален режисьор, преводач, редактор, куратор на изложби, сценарист и режисьор на документални филми, председател на синдиката на изпълнителите и работещите в кино- и телевизионната индустрия и нереализиран президент. От 2002 г. е председател на Българското Шекспирово общество „Приятелите на Барда”. Организатор е на семинара „Любовта и музиката при Шекспир” и на Яворови театрални вечери в Народен театър „Иван Вазов”.


◊ ЗА КНИГАТА

Издателство „Ерго“ представя най-доброто от стиховете на досега познатия ни като театрален режисьор и автор на документални филми Камен Костов.

За книгата Маргарит Жеков споделя: "Стихосбирката на Камен Костов “Живея другаде” е наистина книга, която поетът е писал като книгата на живота си. Поезията на Камен Костов ни среща с един лирически Аз, който за първи път в българската поезия, опоетизирайки романтиката на интимното, открито разграничава духовното от бездуховното и нарича греховното с истинското му име, и то позовавайки се на личната житейска равносметка и говорейки в първо лице."
Автор:
Мартин Христов
Публикация:
26.03.2011 г. 19:28
Посетено:
1581
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/12006-predstavyane-na-stihosbirkata-zhiveya-drugade-ot-kamen-kostov