Издания / премиери

Премиера на романа "Облогът" от Кристина Нгуен

Премиери в София и Пловдив

Премиера на романа "Облогът" от Кристина Нгуен


◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет 45"
представя

Кристина Нгуен (Украйна) и дебютния й роман "Облогът"
 
Превод от руски Нели Христова
Оформление Ина Бъчварова

Рускоезичната украинка с виетнамска кръв Кристина Нгуен гостува в България от 14 до 18 март 2011, за да представи дебютния си роман "Облогът", чието българско издание е световна премиера на книгата.

Премиери:

• 16 март 2011 (сряда), 19:00
Галерия Снежана, ул. "Денкоглу" 30, София

• 17 март 2011 (четвъртък), 19:00
Театър Хенд, бул. "Руски" 18, Пловдив


◊ КНИГАТА

„Облогът“ е дебютният роман на рускоезичната украинка с виетнамска кръв Кристина Нгуен, а българското издание е световна премиера на книгата.

Темата? Любовта, разбира се. Изпитанията на и чрез любовта. Които – от древна Гърция до съвременен Киев – се оказват едни и същи. Само декорът е по-различен: нощни заведения, рокери, самолети, ягуари и бентлита... малко САЩ... О, и манастир, естествено – щом действието се развива в ширините на „загадъчната славянска душа“. И послушник, комуто предстои да стане монах. И трагическа развръзка.

Но пътят до истинската любов, пътят до Бога, винаги е бил труден.


◊ ЗА АВТОРА

Кристина Нгуен е родена в Харков, Украйна. Завършва гимназия в Ню Джърси, САЩ и магистратура по лингвистика в Държавния университет в Киев. Живее в Киев. Работи в сферата на медиите – от водеща на телевизионно предаване в музикален канал до изпълнителен директор на националната верига радиостанции NRJ.

Смята себе си за професионален мечтател. Пътува често – обича да обикаля непознати градове без карта, защото пътищата неизменно я отвеждат до сърцето на града. Преди четири години започва да танцува танго, защото страда от безсъние. Според нея, тангото е една от най-съвършените игри, създадени от човека, както и най-добрият начин да опознаеш някого.

Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
14.03.2011 г. 17:26
Етикети:
Посетено:
1688
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/11875-premiera-na-romana-oblogat-ot-kristina-nguen