Издания / премиери

Премиера на книгата "TILT. Началото" в Пловдив

Всеки може да „допише” финала на историята

Премиера на книгата "TILT. Началото" в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Любен Дилов-син, Виктор Чучков-син и Александър Сано-Среброто представят книгата „TILT. Началото” в Пловдив

Премиера на книгата „TILT. Началото” в града на тепетата организира Мол „Галерия Пловдив” на 27 февруари, неделя, от 16 часа, в книжарница „Форум”, ет. 3 (зад стената за катерене).

Пловдивчани ще разговарят лице в лице с автора на романа Любен Дилов-син, с режисьора на най-новия касов български филм TILT Виктор Чучков-син и една от звездите в лентата - актьора Александър Сано-Среброто. Желаещите ще могат да получат личен автограф от писателя и екипа на филма.

Нищо чудно някой от читателите да е бъдещият съавтор на големия роман TILT, който предстои да излезе. Уникалният за българските литературни и кино среди съвместен проект на издателство „
Enthusiast“ и продуцентска компания „Чучков Брадърс“ не приключва с едновременното излизане на филма и книгата на 11 февруари. Големият финал тепърва предстои.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

"TILT. Началото" е встъпителна част към романа TILT, който ще се появи заедно с премиерата на лентата на DVD. Всеки желаещ може да даде своето предложение как да продължи историята на www.enthusiast.bg/tilt. Любен Дилов-син ще избере най-оригиналния финал сред предложенията, а името на автора му ще бъде публикувано в книгата.

TILT може би е един от най-амбициозните проекти, появявали се у нас – още в първите дни на излъчване филмът стана рекордьор в родния боксофис. Любовната сага на Явор Бахаров и Радина Кърджилова тръгна на 31 екрана в цялата страна, като това се случва за първи път в историята на българското кино. За първи път заедно с лентата в един и същи ден излиза и романът по филма.

„Страхотно харесах TILT още първия път, когато го гледах. По много причини. TILT e история за филмите, в които ни вкарва любовта, и филм за историята на една обсадена любов. Това, което ми липсваше във филма, бяха отпадналите сцени. И понеже ми липсваха, седнах и си ги написах. Звучи нескромно, знам“, споделя Любен Дилов-син. Освен как продължава историята от филма TILT в книгата читателите могат да прочетат и свидетелства, нещо като глас зад кадър, както и досиетата на главните герои от лентата. Сцените в книгата се случват малко преди и след края на действието във филма.

Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
24.02.2011 г. 14:25
Посетено:
1603
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/11742-premiera-na-knigata-tilt-nachaloto-v-plovdiv