Издания / премиери

Алманах “Резерват Северозапад” - нема такава книга

Алманах “Резерват Северозапад” - нема такава книга


◊ ЗАМИСЪЛ

Приятели и съседи, може да ви се стори чудно, че през 2011 има хора, които се занимават с издаването на книга, още по-странно може да ви изглежда, че книгата е написана предимно на наречие, но ние отдавна сме приели рисковете да ни смятат за луди ентусиасти.

Преди десетина и повече години бях убеден, че някой ден ще издавам списание. Идеите при мен еволюират и се осъществяват сами, без насилие от моя страна. Имат си свой живот. Така и тази идея се разви, порасна, узря и стана готова за поднасяне. Аз и съмишлениците ми направихме списание. Но по съвсем различен свой начин. Нашето списание не е лайфстайл, ние само се подиграваме на лайфстайла. Нашето списание не е и модно. Затова нашето списание не е списание, а е алманах. Книга, събираща в себе си мъдростта и глупостта на две-три поколения, на нашата северозападна родина от областите Враца, Монтана и Видин, книга, която ни показва без грим и украса, без излишни превземки и претенциозност. В тази книга ние сме си ние – весели, тъжни, прости, умни, нетолерантни и милостиви, незлободневни, а автентични, шантави и противоречиви. В тази книга има живот.


◊ И РЕАЛИЗАЦИЯ

Алманах “Резерват Северозапад” е вече книжен факт, както се казва. Съществува на белия свят и поема по своя път. Ние се опитваме да го подкрепяме в пътя му. Затова ви съобщаваме, че вече можете да си го вземете чрез някой наш човек на място или по куриер с наложен платеж - http://www.severozapad.org/content/view/359/1/

Технически погледнато алманахът се състои от двеста страници. Като жанрове влизат едно интервю, един пътепис, един публицистичен текст, весели и тъжни разкази и стихотворения, дзен коани, фейлетони, пародии и подбрани текстове от форума на severozapad.org

И те така те – четете и разнасяйте славата на Северозапада из цялата Вселена. И да не забравим нещо важно – благодарности на Валери Ангелов, без чието съдействие сега нямаше да ви досаждаме с тия безкрайни анонси. Очаква се да бъдат организирани и представяния в някои населени места и из медиите, които не се страхуват от нас.

Автор: Николай Фенерски и съмишленици
16.02.2011 г. 15:18
Посетено: 3483
Етикети: Алманах
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/11693-almanah-rezervat-severozapad-nema-takava-kniga