Издания / премиери

Премиера на "Любовта на 35-годишната жена" от Калин Терзийски

Нов сборник с разкази

Премиера на "Любовта на 35-годишната жена" от Калин Терзийски


◊ СЪБИТИЕТО

Издателска къща "
Жанет-45" и Калин Терзийски сърдечно Ви канят на

премиера на най-новата книга на Калин Терзийски - "
Любовта на 35-годишната жена" (разкази)


10 ноември (сряда) 2010 г., 19:00 ч.,
Steppenwolf Bar,
София, бул. "Васил Левски" 150, ет. 6

Вход свободен


◊ КНИГАТА

Любовта на 35-годишната жена
от Калин Терзийски

„Любовта на 35 годишната жена” е новият сборник с разкази на Калин Терзийски. Нещата, влезли в него, са писани в един доста дълъг период – от 2000 до 2009-та. През този период авторът преминава дълъг път и сменя много различни житейски състояния: лекар-психиатър, сценарист на телевизионни предавания, журналист, безработен от трудовата борса, поет-отшелник, алкохолик и наркоман, редактор в списание, страстен въздържател и вдъхновен планинар, български писател. Сега Калин Терзийски е на 40.

Тя е третият сборник разкази на автора. „Любовта на 35-годишната жена” излиза шест месеца след дебютния му роман, носещ името „
Алкохол”.

Разказите са посветени на великата борба на човека със самотата и отчаянието. Според автора само в драстични ситуации човекът достига до големите истини. А драстични са всички ситуации от нашия живот.

Героите са жени и мъже от нашето време. Те понякога успяват, но по-често се провалят. Въпреки това, те запазват достойнството си, което е единствената победа, достъпна за човека в земния му живот. Това всъщност е и основното послание на автора: „Животът не е задължително щастлив, не – той по-скоро е една сурова драма, но в нея Човекът е герой, и то какъв! Такъв, че понякога плачем, когато го погледнем тайно отстрани, а понякога тъжно и замислено се смеем.”

Книгата може да бъде определена като сурова. По това тя много точно наподобява живота.

„...Имам една приятелка, която навърши 35 преди около половин година. Не е омъжена, живее в неголям, тих, чист апартамент в един от най-смахнатите квартали на София. Живее сама - като женска богомолка, като хелиев атом, реещ се в Космоса, или по-скоро - като обикновена стара мома.

Не изпитвам никакви угризения да го преразкажа така, както ми го разказа моята приятелка.”

Автор: ИК "Жанет 45"
09.11.2010 г. 23:17
Посетено: 1645
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/11120-premiera-na-lyubovta-na-35-godishnata-zhena-ot-kalin-terziyski