Издания / премиери

"Последният изход" - нова книга на Калина Стефанова

Първа интернет премиера на българска книга!

"Последният изход" - нова книга на Калина Стефанова


◊ СЪБИТИЕТО

"Последният изход"
Историята на един разговор

от Калина Стефанова

На книжния пазар от 02.11.2010

За пръв път българска книга в духа на Дон Мигел Руис!

Първа интернет премиера на българска книга!

За пръв път български автор предизвиква интереса на издателите в големите азиатски страни, испано и португалоезичния свят, в това число и на легендарния откривател на
Паулу Коелю!

Първа книга от новата поредица на издателство "
Унискорп" „Литературна езотерика”!
            

◊ КНИГАТА

С “Джуджетата на Ани”, първата й нетеатрална книга,
Калина Стефанова предизвика интереса на издателите в големите азиатски страни, испано и португалоезичния свят. В това число и на легендарния откривател на Паулу Коелю. Новата й творба смело преминава границите, смесва жанровете и преплита реалното с необяснимото, рационалното с интуитивното. На пръв поглед тази необикновена книга може да бъде приета за фентъзи, базирано на реалността. Всъщност тя е по-скоро своеобразен обектив, през който проглеждаме за фантастичните възможности на собствената ни реалност, всички те напълно в наша власт. Пропита с тревога за състоянието на душите ни като причина за състоянието на света днес, “Последният изход” се появява не случайно във време на несигурност и глобални промени, за да ни подсети, че вътре в нас се крие сила, с която можем да спасим не само себе си, но и земята от все по-често спохождащите ни беди. Книгата е подходящо четиво за всеки, който вярва, че в хората все още е останала някаква съзидателна енергия.
             
Литературният критик Георги Цанков споделя: „В съвременната ни литература властно се настани добра вълшебница. Калина Стефанова е българският отговор на
Екзюпери и на Паулу Коелю. (...) „Последният изход” е истинска бомба от положителна енергия. Три поколения жени, дъщеря, майка и баба, проникват в тайните на битието, смело се противопоставят на разрушителните сили и заздравяват връзките си с Доброто, с Любовта и с Природата. Написан елегантно и мъдро, мистично и поетично, шедьовърът отговаря на въпроси, които ние, мислещите тръстики, отдавна си задаваме. В тези бездуховни времена всяка подобна крачка към възстановяване на изначалната хармония е равна на творчески подвиг.”
     
• Премиерата на книгата ще бъде по интернет, на страницата на изданието, в сайта на издателството, от 2 ноември нататък. Тоест, това не е събитие само за определени гости и в рамките на определено време. На премиерата са поканени всички, които биха искали да се запознаят с книгата и, разбира се, да я поръчат с отстъпка.

Автор:
СБП
Публикация:
29.10.2010 г. 16:52
Етикети:
Посетено:
1645
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/11021-posledniyat-izhod-nova-kniga-na-kalina-stefanova