Издания / премиери

Представяне на книгата "Животът с танца" от Ерика Кужел

Моменти от личната и професионална история на Ерика Кужел и нейното артистично семейство

◊ СЪБИТИЕТО

На 7 октомври 2010 г. от 17.00 часа в Софийска градска художествена галерия ще се състои представяне на книгата на Ерика Кужел „Животът с танца”, издадена със съдействието на студио „Плакат”.

Проф. д-р Розалия Бикс ще представи авторката и книгата.

Авторката разказва за своето вдъхновение от красотата и изразителността на класическия балет, на чиято основа се развива драматичността и пластичността на другите форми на танцувалното изкуство.


◊ ЗА АВТОРА

Ерика Кужел напуска Софийската народна опера, среща свои колеги във Франция, Швеция, Дания и Испания. Нейните оригинални хореографии от „палци” до боси стъпала, от лебед до спиричуъл се представят в театри, изложбени зали и музеи, където няма декори – изпълнителката е в пряк контакт с публиката. Това развива нейната фантазия и техника и така я доближава до невидимите и недокоснати тайни на танца.

Съпруга на известния български художник Васил Симитчиев, често творческите пътища на двамата се пресичат в процеса на създаване и реализиране на техните проекти. Книгата „Животът с танца” представя моменти от личната и професионална история на Ерика Кужел и нейното артистично семейство.

Автор:
Петър Димов
Публикация:
05.10.2010 г. 22:27
Етикети:
Посетено:
1254
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/10839-predstavyane-na-knigata-zhivotat-s-tantsa-ot-erika-kuzhel