Издания / премиери

Списание "Аз съм българче" стана на две годинки

Юбилеен брой на "Аз съм българче" - издание за всяко едно от българските деца

Списание "Аз съм българче" стана на две годинки


◊ СЪБИТИЕТО

Списание „Аз съм българче” стана на две годинки!

С двоен брой, на суперниската цена от 2 лв. и 58 стотинки, редакцията на изданието ще зарадва своите читатели, българчетата, живеещи у нас и в чужбина.

В пътешествие до българските свети места ще се озовем заедно в единствения действащ манастир в Странджа.

Истории и легенди разказваме за село Узунджово.

На сцената на „моето училище” е
Васил Друмев.

А на небосклона от митични същества изгрява Слънцето.

На любопитните момчета разказваме историята на компютърната мишка.
 
Природолюбителите пък слагат шапка невидимка и навлизат в света на растенията. Там ги чакат знайни и незнайни факти за краставицата.


◊ ОЩЕ В ЮБИЛЕЙНИЯ БРОЙ

Какво ли не е написано за Златния цвят? Най-интересното е събрано в юбилейния 23-24-и брой. Че цветът е златен, се разбира още от заглавието на корицата му – „И звъни златното звънче”.

Заедно с въпроси за лексикона си, всеки читател на този брой ще се сдобие и с първите късмети - по текстове от български пословици и поговорки.

За да са заети сръчните ръце на палавниците - в творческите рубрики изработваме моливник и книгоразделител. От нищо правим карнавален костюм.

Забавлението продължава с лесен метод за рисуване на жабче с кръгове и елипси. Жабчетата са герои и в новия лабиринт, който е съставен за игра от двама.

А повече приятели можем да заведем на екскурзия до Шумен. В средата на списанието има постер за колекционери. От последната корица пък всеки читател може сам да си изреже пъзел. Ако са любители на морските развлечения, децата ще поиграят морски шах с фигурки на дракончета, сгънати с помощта на „оригами”.

И понеже забавлението този път продължава два месеца, даваме шанс на всички да се включат с вота си в новата ни инициатива: „Децата гласуват за да изберат любимите си рубрики”.

За празника на изданието на страниците му са „поканени” множество рисунки от двете сесии на летния конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми слънце”. И тази година в конкурса ще се състезават деца на възраст от 6 до 16 години. Събирането на рисунките току-що приключи и сега е ред на журито. Кои ще са победителите, всички ще узнаем в следващите броеве, а в този има още изненади. Судоку с букви сме публикували за децата с остър ум, а игри за знание и гатанки - за тези, които желаят да тренират мисълта си.

Стартира и нова рубрика: „Да четем заедно приказки за приятелството”. Откъс от „Босата команда” очаква приятелите на приключенията, а любителите на фантазиите ще могат да прочетат още от приказката „Необикновен ден”, спечелила награда в Литературния конкурс „Стефан Гечев” – организиран за българчетата по света от Държавната агенция за българите в чужбина.

Новост за хлапетата е информация за детската телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето. За финал ще научат нови думи от рубриката „От скрина на баба и дисагите на дядо”. С тях, и с вече публикуваните, ще играят „Тра-ла-ла”. Игрите за знание, за мъдрост и за здраве помагат на малчуганите да запомнят по-лесно важни факти от рубриките му, а в играта „Запомни” с карти проверяваме кой е с най-силна памет. Има и още, но за да се запознаете с всичко, търсете брой 23–24-и на изданието. Двойният брой е в търговската мрежа от 20 септември. Можете да се абонирате за списание „Аз съм българче” през цялата година.

Розалина Златкова – Маркетинг мениджър
Румен Стоичков – Главен редактор
 

Автор:
Сп. "Аз съм българче"
Публикация:
22.09.2010 г. 21:22
Посетено:
1625
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/10741-spisanie-az-sam-balgarche-stana-na-dve-godinki