Издания / премиери

Премиера на романa "Животът като липсваща лъжица" от Иван Димитров

Как думите на другите могат да променят твоя личен свят

Премиера на романa "Животът като липсваща лъжица" от Иван Димитров◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на романа "Животът като липсваща лъжица" от Иван Димитров

Арт киноклуб на открито VIVACOM ART SCENA
(до паметника „1300 години България” в градинката на НДК)

22.07.2010 г. (четвъртък) от 19.00 часа


◊ ЗА РОМАНА

Добре дошли на официалното начало на една книга, чийто живот със сигурност няма да свърши бързо. Романът е ориентиран не само към представителите на младото поколение, а към всички с актуалността на темите си за наркотиците, отношенията между родители и деца, приятелството и това как думите на другите могат да променят твоя личен свят. 

Разказвачът е студент по българска филология, който навлиза по необичаен начин в света на наркотиците и с лекота смесва уличния жаргон с високата проза и от време на време си позволява да намеква за литературните си предпочитания. Една абсурдна история, която звучи изненадващо реалистично в абсурдния свят, в който живеем: България в началото на 21. век. 

Един роман, който безкомпромисно иронизира представата за наркотиците на поколението, израснало по времето на социализма и най-вече нелепото смесване на леките и тежките наркотици, на марихуаната с хероина. Въпросът обаче не е дали тази представа е добра или лоша, а до какво може да доведе тя.

Автор: Издателство "Алтера"
19.07.2010 г. 16:05
Посетено: 1775
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/10473-premiera-na-romana-zhivotat-kato-lipsvashta-lazhitsa-ot-ivan-dimitrov