Издания / премиери

Премиера на "Тайният план Древен Египет - Париж"

Българин разкрива тайния звезден план, вграден в Париж, наречен от него "Новият Йерусалим на Земята"

Премиера на "Тайният план Древен Египет - Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „
Тайният план Древен Египет - Париж", едно изследване на пловдивчанина Любомир Петков.

Книгата ще презентира журналистката Люба Кулезич в Пловдив на 9 юли от 18 часа в Културен център „Тракарт" в подлез „Археологически".

В залата ще бъдат подредени и 13 платна, масло, създадени от
Любомир Петков в съавторство с Любомир Марков. Картините са на тема „Геометрия в цветове” и за първи път се представят на пловдивска публика. Поканени са представители на читалищата, които ще получат безплатни екземпляри от „Тайният план".


◊ КНИГАТА

Книгата прави сензационно разкритие за грандиозен проект за управление на света, задействан още с излизането на евреите от Египет, който продължава и до днес. Според автора Любомир Петков, евреите не са били изгонени, а тяхното разпръсване по света е планувано и са били водени от фараонски наследници, носители на автентичната кръвна линия, водеща началото си от самия ОЗИРИС. По този начин се съхранява и до днес древната династия на фараоните, пряк наследник на Бог, както и знанието за света, „оръжието” само за посветени. В изследването авторът развива интересната теза за ДЖЕД – истинското автентично име на Бог - единната божествена същност, в последствие самият Озирис е отъждествяван и изобразяван като достопочтен ДЖЕД, Озирис, който е брат и съпруг на Изида и техния син Хор. Със страстта на изследовател пловдивчанинът методично посочва образите на ДЖЕД в старата и нова история на човечеството. Изображението на ДЖЕД е изрисувано върху тавана на зала 28 от египетската експозиция в Лувъра, Париж, самият Цар Соломон на едно единствено място в библията е наречен ДЖЕДИДИАХ (от бога възлюбен). Същият символ се разкрива и чрез контурите на две църкви необяснимо присъстващи на едно място, а именно Дома на Инвалидите. Всъщност именно към Париж и Франция се насочва едно от основните направления в потоците на разселването на евреите. То се установява там и в исторически план достига при нас като племето Изиси, което име произлиза от Изида. Самото име на Париж в своя генезис съдържа името на Изида - Паризи, в буквален превод означава точно около храма на Изида - пар изи. Познанието, съхранено, пренесено и развито, авторът го открива в плана на съвременния Париж. Другите аспекти на книгата са рицарите тамплиери и масоните.

Любомир Петков е пловдивчанин, производител на ориз, бизнесмен, който е посветил свободното си време на историята и религиите, рисува и колекционира произведения на изкуството. Книгата му „Тайният план" е продължение на странстванията му в областта на духовността. Въпреки това Любомир Петков твърди, че не е писател и няма подобни амбиции. Представя себе си като човек, който търси заложеното в нас божествено начало.

Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
07.07.2010 г. 22:27
Посетено:
11566
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/10416-premiera-na-tayniyat-plan-dreven-egipet-parizh