Издания / премиери

Премиера на "Карти и географии" от Александър Секулов

Стихотворения и поеми за пътуването на мъжа от конквистадор до скитник

Премиера на "Карти и географии" от Александър Секулов


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "
Сиела" и Александър Секулов ви канят на
премиера на книгата "
Карти и географии. Стихотворения и поеми

На 20 май от 19 часа в изящното пространство на Склада, ул. "Бенковски" 11.

Книгата ще бъде представена от писателя Емил Андреев.

Новата книга на Александър Секулов „Карти и географии” разказва за пътуването на мъжа от конквистадор до скитник. Томът с поеми и стихотворения представя цялостно поетиката на един от значимите съвременни български автори.


◊ ЗА КНИГАТА

Новата книга на Александър Секулов „Карти и географии” (издателство "Сиела", 2010) е изненада за читателите на двата му успешни романа - „Колекционер на любовни изречения„ и „Малката светица и портокалите”.

Книгата разказва в поеми и стихове историята на мъж, изминал пътя от конквистадор на лятото до скитник из светлината. Отплавал с бавните кораби на младостта, пътуващият мъж търси своето име, чува как броните пеят в ръждивата тишина, разбира, че само свободата е ужасът на роба. Нататък е небе, което не сънува хоризонти и бойното поле при Маратон е пълно с трупове на хиляди вестители. Тогава сред звездите се провира забравен дирижабъл, въздухът става объл и мъжът осъзнава, че още диша и още светлината го владее. И там, под красивия плод на узряващото време, той научава своя дълъг урок: мъжът се приближава като кораб, а се отдалечава като остров.


◊ АВТОРЪТ

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година в Пловдив. Автор е на три книги със стихове: “Седмо небе“ (1988); "Високо, над далечината" (1997); “Възхитително и леко" (2003). Издал е книга с есета “Майсторът и камъните" (1996), книга с фрагменти “Високите каменни хълмове" (2006), както и публицистичната книга „История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона”. Негова е пиесата “Светли хотелски стаи” (2005).

Автор е на изящния роман „Колекционер на любовни изречения” (издателство „Сиела”, 2007) и на романа „Малката светица и портокалите. История на изчезването” (издателство Сиела, 2009)

Превеждан е на английски, сръбски, унгарски и немски. Ежедневен колумнист на вестник “Марица“ с рубриката „Под игото”.

Автор:
Изд. "Сиела"
Публикация:
20.05.2010 г. 11:57
Етикети:
Посетено:
1420
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/10008-premiera-na-karti-i-geografii-ot-aleksandar-sekulov