Награди

Връчване на годишната награда за критика на ИСИ, София

Даниела Радева с наградата за 2008 г.

Връчване на годишната награда за критика на ИСИ, София


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова" представя

Наградата „Избрана литература за пишещите за изкуство (Essential Reading for Art Writers)” – инициатива на Института за съвременно изкуство – София.


Връчването на наградата ще се състои в петък, 10 април 2009 г., от 18 часа
в залите на галерия "Васка Емануилова" (филиал на СГХГ),
бул. “Янко Сакъзов”, 15


◊ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДАТА

Тази година за втори път ще бъде връчена наградата „Избрана литература за пишещите за изкуство (Essential Reading for Art Writers)” – инициатива на Института за съвременно изкуство – София.

Наградата е замислена като поощрение за активно пишещите за съвременно изкуство, които с дейността си допринасят за развитието на критическата мисъл, отговорността и етиката на публичния дебат, и така подпомагат възпитаването на публики, разширяването на представите за изкуство, утвърждаването на достойна за него роля в обществото. В рамките на колегията акцията е насочена към повишаване на символния статус на писането за съвременно изкуство. Изборът самата награда да е книга акцентира върху проблема на все още трудния достъп до професионална литература по темата в България.

Членовете на Института за съвременно изкуство – София решиха с консенсус да присъдят наградата за 2008 г. на Даниела Радева, куратор в СГХГ, за текстовете й, публикувани в списания "Алтера", "ЛИК" и "Springerin". Авторката получава книгата "Occupying Space: Generali Foundation Collection
”, Ed. Sabine Breitwieser (Виена 2003).
Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
08.04.2009 г. 15:35
Посетено:
1021
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/7661-vrachvane-na-godishnata-nagrada-za-kritika-na-isi-sofiya