Награди

Виолета Тончева получи годишната награда на СБЖ "Златното перо 2008"

За висок професионализъм

Виолета Тончева получи годишната награда на СБЖ "Златното перо 2008"


◊ СЪБИТИЕТО

Виолета Тончева получи наградата на СБЖ „Златното перо 2008”. Отличието й бе връчено на пресконференцията по повод годишните награди на съюза, състояла се в пресцентъра на БТА в София на 30 ноември 2008 г.

Журналистката изтъкна в словото си, че в медийните изследвания за Радио Варна „Традицията задължава” и „Традицията е модерна” (изд. „Славена” и
LiterNet), проследяващи развитието на електронната медия от 1934 г. до днес, е търсила преди всичко „онази историческа и духовна приемственост, която поражда творческите импулси и създава магията на радиото, съпротивлява се срещу конформизма и се влияе не от политически или конюнктурни, а единствено от нравствени категории. Важно е да прочетем миналото, но не за да го величаем или отричаме, а за да вземем от него градивната енергия, необходима за бъдещето. В този смисъл бъдещето започва от четенето на себе си”.

Висока оценка за Виолета Тончева като автор, журналист, германист, модератор и PR мениджър на културни събития във Варна, са дали в номинаците си за нея: д-р Любомир Кутин (културолог), доц. д-р Людмила Стоянова (литературовед), Панко Анчев (литературен критик), Божана Димитрова (автор и водещ на легендарното предаване на програма „Хоризонт” на БНР „Разговор с вас”), Донка Бърдарова (дългогишен гл. ред. в Радио Варна), Тихомир Йорданов (писател), Боян Върбанов (писател), доц. д-р Георги Калагларски (социолог, член на Контролния съвет на СБЖ) и Антония Йовчева - председател на журналистическото дружество „Електронни медии” във Варна.

Автор:
Публикация:
22.12.2008 г. 16:48
Посетено:
1510
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/7095-violeta-toncheva-poluchi-godishnata-nagrada-na-sbzh-zlatnoto-pero-2008