Награди

За четвърти път Награди "Икар" на Община Стара Загора

За високи постижения на ученици и студенти в областта на науката, културата и спорта

За четвърти път Награди "Икар" на Община Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

Наградите „Икар” на Община Стара Загора ще бъдат връчени за четвърти пореден път на церемония в Художествена галерия - Стара Загора на 1 ноември 2008 от 15.00 ч.

С Решение № 449 от 04.08.2005 г. Общински съвет - Стара Загора прие статут на Наградата “Икар”, която се дава за високи постижения на ученици и студенти в областта на науката, културата и спорта.

Постоянната комисия по наука, образование и защита правата и интересите на децата и младежите към Общински съвет - Стара Загора, утвърди носителите на Общинска награда „Икар” за 2008 година.


◊ НАГРАДИТЕ

• Индивидуален носител на наградата е Йонко Дончев Дончев – ученик в Спортно училище “Тодор Каблешков”. Номиниран в областта на спорта от УС на Клуб по скокове на батут и акробатика “Добри Костин”. Постигнал значими резултати в дисциплината “Скокове на акробатична пътека”.
.  VІІ място на Световно първенство в гр. Квебек, Канада, проведено през м. ноември 2007 г.
. Първо място на международен турнир в гр. Гент Белгия през м. април 2008 г.
. Трето място на международен турнир в гр. Лоуле, Португалия.
. Шампион на страната в своята възрастова група.

 
• Колективни носители:

1. Детска вокална група “Ян Бибиян” – ІІ ОУ “П. Р. Славейков”. Номининирана в областта на културата от ІІ ОУ “П. Р. Славейков” и РИО Стара Загора. До този момент групата има издадени 4 самостоятелни албума и е носител на множество престижни национални и международни награди.
. Носител на три големи награди от Световен детски и младежки фестивал, проведен през м. април 2008 г. в Италия. В тази международна проява са участвали състави от 25 страни. Децата от вокалната група са спечелили голямата награда – Гранд при “Ла корона ди Орфео” и специалните награди “Диамант в короната на Европа”.

2. Отбор по баскетбол – девойки при ІХ ОУ “В. Ханчев”. Номиниран  в областта на спорта от ръководството на ІХ ОУ “В. Ханчев”.
. Две последователни години отборът е Държавен първенец на Националните спортни ученически игри.
. Носител на златни медали и купи от състезания и турнири по баскетбол.
 

. Повече за статута и носителите на наградата – вижте сайта на Библиотека „Родина” - Стара Загора.
Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
30.10.2008 г. 09:11
Посетено:
1285
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/6730-za-chetvarti-pat-nagradi-ikar-na-obshtina-stara-zagora