Награди

Група "Лот Лориен" спечели награда на европейския музикален конкурс "Other songs 2008"

Признание за българската музикална група

◊ СЪБИТИЕТО

Песента „Балада за изгубеното“ на група „Лот Лориен“ спечели в конкурса за междукултурен диалог на Euromedcafe „Other songs 2008“
.

Конкурсът се проведе под егидата на дирекция за външни отношения към Европейската комисия с комисар Бенита Фереро-Валднер, Евросредиземноморска фондация за междукултурен диалог "Ана Линд" и Фондационе Медитеранео.

Композицията на Лот Лориен е двуезична: на български и турски език. Българският текст е на Любен Каравелов, а турският е на средновековния поет мистик Юнюс Емре.

В песента участват холивудският певец и композитор Латиф Болат (сътрудничил с Джордж Лукас и автор на музиката на ТВ сериала „Младият Индиана Джоунс“), гайдарят Драгни Драгнев и цигуларите Д. Цветанова и М. Цветанова-Миланова.


◊ ОЩЕ ЗА ГРУПАТА

Песента „Балада за изгубеното“ е включена в последния албум на групата, с който „Лот Лориен“ взеха участие в европейската част на кампанията за подкрепа на българските медици в Либия.

Групата чества 10-годишнината си с концерти по света и у нас през цялата 2008 г.

През лятото готви концерт и в родния си град - Варна.
„Лот Лориен“ изпълнява авторска музика и интерпретации на основата на български, балкански, еврейски, келтски и световен фоклор, прогресив и джаз елементи.


Автор:
Ясен Казанджиев
Публикация:
26.05.2008 г. 16:58
Посетено:
1106
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/5972-grupa-lot-lorien-specheli-nagrada-na-evropeyskiya-muzikalen-konkurs-other-songs-2008