Награди

Третите годишни награди за най-добра кампания за набиране на средства "Заедно"

За институции и отделни личности, ангажирани с инициативи по набиране на средства за обществено значими каузи

◊ СЪБИТИЕТО

Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) обявява старта на
номинациите за третите годишни награди за най-добра кампания за набиране на средства “Заедно”.

През 2008 г. ФРГИ отново ще връчи наградите “Заедно”, чиято цел е да поощрят институциите и отделните личности, ангажирани с инициативи по набиране на средства за обществено значими каузи. Наградите “Заедно” са провокирани от стремежа на ФРГИ да популяризира добрите български практики за набиране на средства.

Радостна е тенденцията, че дарителските инициативи стават все по-професионални и целенасочени и постигат видими резултати, което води до нарастване на социалната отговорност на българите.


◊ ОЩЕ ЗА НАГРАДИТЕ

• За участие в настоящия конкурс за наградите “Заедно” могат да кандидатстват организации или институции, които са провели кампания за набиране на средства в периода юни 2007 – юни 2008 г.
• Всяка организация или институция може да бъде номинирана или сама да се номинира.

През 2007 г. награди “Заедно” получиха: Български център за нестопанско право; Обединена млечна компания; Сдружение “Довери ми се”, Самоков; Сдружение “Face to Face”; Фондация “Св. Стефан”. За пръв път през 2007 г. ФРГИ присъди приз за журналисти и медия, отразяващи темата за филантропията и Корпоративната отговорност. Журналистите бяха номинирани от Български дарителски форум. Отличени бяха телевизия бТВ и журналиста Милен Цветков от Нова телевизия.

• Победителите в различните категории ще получат специална грамота и статуетка. Победителят в категория най-добра кампания на Неправителствена организация ще получи и специалната награда от 2000 лева.
• Крайният срок за кандидатстване е 01.07.2008.

Повече информация за участие в номинациите можете на намерите на сайта на Фондация “Работилница за граждански инициативи”: http://www.wcif-bg.org.
Автор:
Галина Георгиева
Публикация:
13.05.2008 г. 21:01
Посетено:
871
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/5851-tretite-godishni-nagradi-za-nay-dobra-kampaniya-za-nabirane-na-sredstva-zaedno