Награди

Ученици от Стара Загора с първи места в национален конкурс

Успешен полет към мечтите!

◊ СЪБИТИЕТО

Първо място за старозагорски зрелостници в
Националния конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”

Тържествената церемония ще се състои в Деня на народните будители – 1 ноември 2007, в Националния политехнически музей в София.

Наградите ще връчи патронът на конкурса - първият български космонавт генерал Георги Иванов.


◊ НАГРАДЕНИТЕ

Трима дванадесетокласници от Стара Загора са отличени с най-високата награда на ІХ Национален конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”.

Станислава Енева, Георги Георгиев и Мартин Тенев, ученици от 12Б клас на ПМГ “Гео Милев”, са класирани на І място за своята разработка “Струнна космология” (http://www.strunna.anteni.biz).

Техен научен ръководител е Пенка Ганчева – преподавател в НАОП “Юрий Гагарин” – Стара Загора. 

Второ място в конкурса също е присъдено на старозагорски възпитаник - Весела Георгиева от ГПЧЕ „Ромен Ролан” - за научна разработка на тема: ”23-ят единадесетгодишен слънчев цикъл”. Тя е и носител на поощрителна награда за есе на тема „Последният монолог на Кометата”.

Поощрения получават и други ученици от нашия град: Стефан Красимиров Желязков, Антон Любомиров Антонов и Георги Дуков от ГПЧЕ „Ромен Ролан”.
                 

◊ ЗА КОНКУРСА

Националният конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Конкурсът се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса.

Младите хора в нашия древен град са устремили поглед към звездите и затова в тях е надеждата ни за по-добро бъдеще. Честито на наградените! Успешен полет към мечтите!

Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
31.10.2007 г. 11:39
Посетено:
806
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/4757-uchenitsi-ot-stara-zagora-s-parvi-mesta-v-natsionalen-konkurs