Награди

Награда за репортерка на Радио Варна

Най-хубавата и най-млада награда на Радио Варна

Награда за репортерка на Радио Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Ася Стреволемова спечели една от 9-те награди на MEDIAMIXX 2007 в Албена  

На 13-ия международен медиен фестивал MEDIAMIXX Golden umbrella 2007 в Албена Ася Стреволемова спечели приза на радиофестивала в категория репортаж и новини.


◊ ПОВЕЧЕ

Ася Стреволемова участва с репортаж, направен на едно от най-високите места във Варна - 45-метровата камбанария на Катедралния храм.

По идея на ВМРО, за Деня на будителите – Първи ноември 2006 г., от върха на камбанарията, бе развят 10 метров национален флаг - едно красиво и впечатляващо олицетворение на връзката между националното и духовното.
            
Проследявайки екстремното изкачване на тъмно по тясната вита стълба (50 см) до върха на камбанарията, репортерката разговаря с двама души от екипа на ВМРО за смисъла на тяхната идея, както и за подробностите около нейната реализация. Динамично и образно тя предава усещанията си по време на преживяването – от клаустрофобичната тръпка по пътя нагоре до опиянението, което изпитваш, съзерцавайки от върха на храма красивата панорамна гледка към Варна.

Ася Стремолемова, която е завършила Математическа гимназия в Бургас и Икономическия университет във Варна, работи в Радио Варна едва от 8 месеца. Тя харесва репортерската работа и още не може да повярва, че бе отличена с една от общо 9-те награди на международната медийна надпревара в Албена, в която между другото се състезаваха 54 предавания на 13 радиостанции.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
12.06.2007 г. 00:21
Посетено:
1009
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/4122-nagrada-za-reporterka-na-radio-varna