Награди

"Осмата муза" - 2007 завърши под знака на Радио Варна

БНР - Радио Варна с Голямата награда за цялостно участие

◊ СЪБИТИЕТО

В седмото издание на медийния фестивал “Осмата муза” за радио и телевизионни програми за изкуство и култура – 15-18 май 2007 г., проведен в НДК София, БНР - Радио Варна получи Голямата награда за цялостно участие и три награди за предаванията “Кулата на приказките”, “Вечерен тромпет” и “По пътя”.


◊ НАГРАДЕНИТЕ

• БНР – Радио Варна
. Категория: Образователни, познавателни предавания
. Име на предаването: Кулата на приказките” – радиосериал
. Анотация:
“Кулата на приказките” е популярен радиосериал, изграден на принципите на радиотеатъра и адресиран към най-малките слушатели и техните родители. Излъчва се вече четвърта година, всяка събота и неделя от 7.50 ч. до 08:00 ч.

“Кулата на приказките” е приказният “радиопредавател”, от който двете феи Вера Стойкова и Диана Цолевска, със съдействието на музикалния редактор и тонрежисьор Кремена Георгиева, разказват своите истории от цял свят.

Във времето на електронните игри, незатварящите се очи на компютърните монитори и телевизионните екрани, те развиват детското въображение и правят примамлив света на книгата като основен културен знак.

Наградата получава “Щурец и мравка”, авторска версия на Вера Стойкова и Диана Цолевска по известния сюжет, излъчена на 15.10.2006 г.


• БНР – Радио Варна
. Категория: Магазинни предавания
. Име на предаването: “Вечерен тромпет” – предаване за изкуство и култура
. Анотация:
 “Вечерен тромпет” е  предаване за изкуство и култура, което се излъчва всеки делник от 19.30 ч. до 21 ч. с автор и водещ Светлана Вълкова. Създадено с ентусиазъм в не толкова далечната 2002 година, с любезното съдействие на поета Борис Христов, който предоставя на Радио Варна правата си върху заглавието на своето великолепно стихотворение. Един вечерен jam session с тромпет и въображение за онези, които търсят в сферата на духа.

Наградата получава “Сбогом, лято” – обзорно издание на “Вечерен тромпет” с автор и водещ Светлана Вълкова за най-интересното от Международния театрален фестивал “Варненско лято”, Международния джаз-фестивал “Варненско лято”, Фестивала на визуалните изкуства “Август в изкуството”, Фестивала на българския филм “Златната роза”, “Панаир на занаятите” и др. Летни морски откровения споделят още Людмил Станев в ”Морска гара” и Светлана Вълкова и Елица Матеева в “Потайностите на изчезналия бряг”.

Специалното музикално оформление за “Вечерния тромпет”, излъчен на 21.09.2006 г. – един ден преди края на лятото, направи Иван Тасев.


• БНР – Радио Варна
Категория: Токшоу-програми  
Име на предаването: “По пътя”
Анотация:
“По пътя” - Всеки петък от 00.15 до 03.00 ч. срещи с известни личности и обикновени хора с необикновени таланти, събрани в една нощна приказка.

Наградата получава CD “По пътя” – откъс от предаването, излъчено на 04.05.2007 г. с автор и водещ  Вяра Николаева. Разговор с писателя Мариян Желев за писането, за мотивите, за всички онези човешки чувства, от които се страхуваме, за духовното, което много често остава скрито под тежестта на делника.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
17.05.2007 г. 21:19
Посетено:
911
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/3991-osmata-muza-2007-zavarshi-pod-znaka-na-radio-varna