Награди

Българската Оперна Гала Вечер "Златно Дафне" ще отбележи Световния ден на операта с тържествена церемония

Не просто празник на изкуството, а събитие, което цели да насърчи и подкрепи развитието на оперната сцена в България

Българската Оперна Гала Вечер "Златно Дафне" ще отбележи Световния ден на операта с тържествена церемония

На 25 октомври 2024 г., в сърцето на София, ще се проведе едно от най-значимите културни събития на годината – първата Българска Оперна Гала Вечер "Златно Дафне".

В елегантната обстановка на Централния Военен клуб, тази вечер ще се превърне в истински празник на изкуството, посветен на отбелязването на Световния ден на операта

Събитието ще предложи на гостите изискано и грандиозно преживяване, което ще подчертае богатството и великолепието на оперното изкуство.

Гала вечерта ще обедини представители на държавната власт, дипломати, видни културни дейци, представители на бизнеса  и ценители на високото изкуство, които ще се насладят на програма, в изпълнение на едни от най-талантливите и уважавани български оперни артисти. В изтънчена атмосфера, присъстващите ще имат възможността да се потопят в света на операта и да съпреживеят едни от най-красивите и вдъхновяващи музикални произведения.

Кулминация в програмата ще бъде тържествената церемония, по време на която ще бъде даден старт на нова традиция в българския културен живот – ежегодните почетни награди „Златно Дафне“. Наградите ще бъдат връчвани на личности с изключителен принос към оперното изкуство, като символ на признание и благодарност за техния неуморен труд и вдъхновение и ще се превърнат в емблема на престиж и високи постижения, утвърждавайки значението на операта като неразделна част от културното наследство на България и света.

Значимостта на Българска Оперна Гала Вечер "Златно Дафне" не може да бъде подценена. Това е не просто празник, а събитие, което цели да насърчи и подкрепи развитието на оперната сцена в България, да утвърди ролята ѝ в глобалния културен контекст и да вдъхнови нови поколения артисти и почитатели на това възвишено изкуство. 

Първата Българска Оперна Гала Вечер "Златно Дафне" ще бъде платформа за културен обмен, създаване на нови връзки и обединение около каузата за съхраняване и развитие на операта като израз на човешкото творчество и духовност.

Очаквайте подробности!

..................

Организатор на Българската Оперна Гала Вечер "Златно Дафне" е PRoMA EVENTS, част от PRofessional Management Agency- PRoMA – международна компания с богат опит в организирането на културни събития. Компанията е специализирана в планирането и реализацията на инициативи, които целят да вдъхновяват и обогатяват културния живот както на национално, така и на международно ниво.

 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
16.08.2024 г. 11:35
Етикети:
Световен ден на операта
почетни награди
PRoMA EVENTS
Българска Оперна Гала Вечер "Златно Дафне"
Посетено:
720
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/39658-balgarskata-operna-gala-vecher-zlatno-dafne-shte-otbelezhi-svetovniya-den-na-operata-s-tarzhestvena-tseremoniya