Награди

Връчват наградите за музикално събитие на годината „Вечната музика“ 2023

Тържествената церемония ще се излъчи на 25 май от 16.00 ч. в ефира на БНТ1

Връчват наградите за музикално събитие на годината „Вечната музика“ 2023

За четвърта поредна година, единственото специализирано предаване за класическа музика и джаз в българския телевизионен ефир „Вечната музика“ по БНТ1 с автор и водещ, известният български тенор Марио Николов, награждава избраните от публиката събития в две категории – Класическа музика и Джаз. Всеки месец в годината, зрителите гласуват на сайта на БНТ, кое предпочитано от тях музикално събитие да спечели отличието за събитие на месеца. Всички отличени събития се състезават за годишните награди „Вечната музика“.

Тази година, в церемонията, на фокус са постиженията на първата българска музикално-образователна институция в България - Националното музикално училище "Любомир Пипков" – София, по случай 120-годишнината от създаването му. Специални гости са ученици и преподаватели от съставите към Националното музикално училище "Любомир Пипков" – София.

Заедно с Марио Николов, създател на все по-предпочитаното предаване в ефира „Вечната музика“, което се излъчва в петък от 22.30ч. по БНТ1, на сцената на Годишните награди блести очарователната водеща на сутрешния блок „Денят започва“ - Христина Христова

Кои са носителите на приза "Музикално събитие на годината "ВЕЧНАТА МУЗИКА" за 2023 г. в двете категории, ще разберем на 25 май по БНТ1, точно в 16.00ч. Очаквайте!

Автор:
Публикация:
23.05.2024 г. 16:11
Етикети:
ДжазКласическа музикаМарио Николовнагради
БНТ1
„Вечната музика“ 2023
за музикално събитие на годината
Посетено:
400
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/39220-vrachvat-nagradite-za-muzikalno-sabitie-na-godinata-vechnata-muzika-2023