Награди

Познаваш ли ГЕРОИТЕ на 2023 г.?

Всеки може да номинира доброволец или журналист за Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org отваря номинациите за своите Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ.

За седма година ГЕРОИТЕ ще отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволчеството в България.

До 29 февруари на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци и журналисти, заедно с техните добри дела и заслуги, реализирани в периода януари – декември 2023 г.

Номинациите в категория „Организация“ ще бъдат автоматично генерирани от качените на платформата TimeHeroes.org доброволчески инициативи от периода 1 януари - 31 декември. Номинациите в категория „Компания“ ще бъдат генерирани автоматично от всички инициативи на компаниите, участници в инициативата Доброволчеството е ценност“, осъществили поне една акция в подкрепа на кауза в посочения период.

Всички номинации в четирите категории ще бъдат оценявани от независимо жури, което ще предложи тазгодишните носители на приза ГЕРОИТЕ. В журито ще влязат личности с активна гражданска позиция. Тяхната задача ще е да откроят доброволчески истории и техните създатели, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност. Можете да се запознаете с всички критерии за оценяване и правилата на наградите на awards.timeheroes.org/rules-2023.

А защо номинациите са важни?

Номинациите са символичен жест, който прави видими усилията на хора, които даряват своето време безвъзмездно, за да подкрепят различни каузи.

„Героите чистят чешми, ремонтират стари кина, обикалят самотни възрастни хора, елиминират сметища, преподават математика на деца от бедни семейства, маркират трасета за маратони, събират боклуци в планината. Героите не са само в големите градове. Те са навсякъде около нас“, пишат организаторите на инициативата и канят всеки да посочи неговия „герой“, за да се превърне примерът му във вдъхновение.

В миналогодишното издание на ГЕРОИТЕ бяха отличени 32 изключителни доброволчески примера, сред които Стела Илиева, Дмитрий Галихин, Доброволците от Центъра за съдействие на бежанци - Варна, организации като Национална асоциация на доброволците на Република България, Фондация Emprove и фондация „Будителките", Фондация „Добро за всеки", СУОБ „Мати Украйна", Фондация Ukraine support and renovation / Втори дом, Фондации "За доброто", "Три жени", както и компании като CluneTech, Schwarz IT Bulgaria и SoftUni, насърчаващи доброволческото участие на техни служители в различни каузи извън офиса. Отличени бяха още и журналистите Мария Черешева, Денислава Данкова, Енея Георгиева и Владимир Гешев.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 95 000 регистрирани доброволци, обединени около близо 2900 инициативи на 1125 неправителствени организации (НПО) и активисти в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци и предметни дарения за добри дела.

Церемонията по награждаването на ГЕРОИТЕ ще се осъществи през април, подробностите за събитието ще бъдат обявени допълнително.

Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ се осъществяват с подкрепата и под патронажа на Фондация “Америка за България”.

________

За контакти:

Наталия Иванова

hello@timeheroes.org

 

Автор:
Демна Димитрова
Публикация:
13.02.2024 г. 12:50
Етикети:
TimeHeroesноминации
годишни награди за доброволчество
ГЕРОИТЕ на 2023 г.
Посетено:
195
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/38534-poznavash-li-geroite-na-2023-g