Награди

Престижна награда за акад. Пламен Карталов

Почетен знак "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос в духовността

Престижна награда за акад. Пламен Карталов

Престижна награда за акад. Пламен Карталов

На тържествена церемония в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ акад. Пламен Карталов бе удостоен с Почетен знак "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос в духовността.

Награждаването бе по време на XV Научна конференция по лидерство на тема „Духовност и лидерство. Култура на лидерството", организирана от Университета за библиотекознание и информационни технологии.

На церемонията присъстваха вицепрезидента на България Илияна Йотова, президентът на България в периода 2001-2008 Георги Първанов, скулпторът Вежди Рашидов, проф. Светлана Шаренкова, Ваня Кастрева и други гости.

"Голяма чест за мен е в този храм на духовността, книжовността, знанието и просветата - Националната библиотека, с огромно вълнение да получа това признание", каза акад. Карталов.

"Благодаря на всички с искреното намерение, че това, което правя с моите колеги, дава принос за националната идентичност и култура на нацията не само в страната, но и в чужбина. Това ме задължава още повече да бъда един от водачите и истинските стожери на тази наша мисия.", добави още той.

"Той не е просто директор на Националната опера, а човек, който в тези толкова трудни години и периоди успя камък по камък, съчка по съчка, да изгради една невероятна духовна градина от ценности, традиции, изкуство, духовност и красота. Ето такива хора са ни нужни в повече.", каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Досега с Почетния знак „Стефан Стамболов” са отличени президентите Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин, акад. Георги Марков, акад. Светлин Русев.

Честита награда на акад. Карталов!

 

Автор:
Галина Минчева, Софийска опера и балет
Публикация:
31.01.2024 г. 12:01
Етикети:
акад. Пламен Карталов
Почетен знак "Стефан Стамболов"
XV Научна конференция по лидерство
Посетено:
193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/38457-prestizhna-nagrada-za-akad-plamen-kartalov