Награди

Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство в дейността на Столична библиотека

Наградата връчи директорът г-жа Юлия Цинзова с признателност за провежданата от Нов български университет дарителска политика и кампании за насърчаване на четенето

Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство в дейността на Столична библиотека

На изискано тържество на 24 октомври 2023 г. една от най-старите културни институции в София награди Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство в дейността на Столична библиотека по повод своя 95-годишен юбилей. Наградата връчи директорът г-жа Юлия Цинзова с признателност за провежданата от Нов български университет дарителска политика и кампании за насърчаване на четенето.   

Д-р Радостина Тодорова, директор Библиотека на Нов български университет: "Приемам наградата с огромна благодарност от името на целия екип на Библиотеката на Нов български университет. Когато обмисляхме накъде да насочим фокуса на нашата дарителска дейност осъзнахме, че за да има студенти в бъдеще трябва да създаваме читатели днес. Така по естествен път открихме нашия съюзник в лицето на Столична библиотека. Да имаме принос за развитието на една почти 100-годишна институция, която с авторитет и иновативност формира културния ритъм на нашия град, е привилегия за нас. Още веднъж благодаря".

Сред гостите на тържеството са зам.-министърът на културата Виктор Стоянов, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, директорът на „Учебници и училищна документация“ на Министерство на образованието Пенка Иванова, Захари Карабашлиев, Амелия Личева, Ирен Кривошиева, Десислава Алексиева, председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ и други.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
25.10.2023 г. 17:16
Посетено:
190
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/37902-bibliotekata-na-nov-balgarski-universitet-s-gramota-za-uspeshno-partnyorstvo-v-deynostta-na-stolichna-biblioteka