Награди

"Кристални лири" за Русенска опера

Награди на Съюза на българските музикални и танцови дейци

"Кристални лири" за Русенска опера

 

◊ "КРИСТАЛНА ЛИРА" 2022

За 25-и път на официална церемония в Деня на народните будители, Съюзът на българските музикални и танцови дейци по традиция обяви отличените с награди "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално и танцово изкуство!

Държавна опера - Русе спечели престижни призове в четири категории!

"Кристална лира" за "Постановъчен екип" - за премиерата на операта „Рицарски поход“ от Карл Волрат на 12 юни 2022 г. на сцената на Доходно здание!

"Кристална лира" за баритона Добромир Момеков в категорията “Оперно изкуство" за изпълнението на ролята на Бащата в постановката „Рицарски поход“ от Карл Волрат, диригент Димитър Косев, режисьор Пламен Бейков, художник Еслица Попова!

"Кристална лира" в категорията Оркестрово изкуство" за Оркестъра  на държавна опера - Русе с концерта „Ново поколение“ на творби от съвременните български композитори Румен Бояджиев-син, Ангел Заберски-син, Минко Ламбов, Георги Стрезов, Георги Андреев, Добромир Кисьов и Васил Бележков с диригент Димитър Косев, който се състоя на 24 юни тази година в зала „България“, а  по-късно на 27 юни в Русе, зала „Филхармония“!

И Специалната награда на Съюза на македонските музикални дейци за Хора на Държавна опера Русе с диригент Стелияна Димитрова-Хернани, за участието в премиерните спектакли на операта „Мефистофел“ от Ариго Бойто на 22 октомври 2022 г. и операта „Ернани“ от Джузепе Верди на 16 март същата година на сцената на Доходното здание, а също и за изпълнението на Requiem от Джузепе Верди на 16 април 2022 г. на сцената на зала „Филхармония“ – Русе.

ЧЕСТИТО!!!

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
02.11.2022 г. 12:59
Посетено:
544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/35742-kristalni-liri-za-rusenska-opera