Награди

GreenCat Gallery учредява двугодишна награда

За подкрепа и принос за развитието на българското изкуство и култура

GreenCat Gallery учредява двугодишна награда


◊ СЪБИТИЕТО

На 26 февруари 2007 г. GreenCat gallery присъди за първи път своята ‘двугодишна’ награда за изкуство и култура.

Наградата беше връчена на Г-н Йохан Де Смет Ван Дам – Генерален мениджър на “ИНБЕВ” – “Каменица” АД – “Стела Артоа”, България, лично от Н.Пр. Г-н Филип Беке, Посланик на Кралство Белгия в България.

Събитието бе по време на откриването на експозицията на художника Спартак Йорданов в зала Renault-Nissan Bulgaria, курирана от GreenCat Gallery.


◊ ЗА НАГРАДАТА

. Наградата е насочена и ще се връчва на частни компании или институции, които са оказали подкрепа или промотирали културни събития в България, и са допринесли за развитието на българското изкуство и култура, от една страна, или европейската култура в България, независимо от значимостта и големината на събитията.

. Критериите са базирани на подкрепата, била тя финансова, морална или логистична, която компаниите са оказвали за осъществяването на културни проекти на цялата територия на България, без оглед тяхната големина или значимост.

. Наградата се създава специално за печелившия номиниран участник и е персонализирана спрямо дадената компания или институция.

. Събитията, взети под внимание при избора, са от сферите на: Визуални и Пластични изкуства, Танц (Съвременен, модерен или класически), Кино, Литература, Театър и Музика.


◊ ЗА ПЪРВИЯ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА

Каменица АД получи наградата заради своите усилия в подкрепата на събития в областта на музиката и киното през изминалите 2 години.
 
Марката Каменица е традиционно свързана с поп и рок музиката, и доведе на българските музикални фенове имена като Дийп Пърпъл, Скорпиънс, Хелоуин, Стинг, 50 Сент, Апокалиптика, Ерос Рамацоти, Били Айдъл, и др. Марката оказва традиционна подкрепа на Годишните Музикални награди на БГ Радио, подпомага по-голямото популяризиране на българската рок музика като предоставя възможност за изява на местни групи (“Цвете за Гошо” фест, “Градът и Аз” и др.).

Stella Artois бива асоциирана с киното в целия свят; вече пет последователни години марката подпомага най-голямото събитие в света на киното в България – София Филм Фест, връчвайки и Голямата Награда на Стела Артоа за най-добър филм.

Същевременно, Stella Artois подкрепя самостоятелни експозиции на български творци като ”Ивайло Савов”, ”Валентин Старчев”, “Николай Тотев” и т.н.

Staropramen, “Пражката гордост”, предоставя възможност на любителите на джаза да преживеят незабравими мигове с творчеството на най-добрите в жанра като спонсорира джаз събития като София Джаз Пийк, Международният Джаз Фестивал в Банско и Пловдивските Джаз Вечери.

Beck’s,
немска бира номер 1 в света, съвместно с Метрополис - водещото събитие за българската електронна музика, прави възможно за почитателите да изпитат на живо удоволствието от изкуството на най-големите майстори на хаус и техно музиката.

Церемонията по връчването на наградата се състоя в понеделник, 26 февруари 2007 г., от 19.15 часа в залата на Renault-Nissan България на бул. "Никола Вапцаров" № 47 в София.

Наградата бе създадена от художника Спартак Йорданов.
Автор:
Надя Манева
Публикация:
28.02.2007 г. 20:17
Посетено:
823
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/3564-greencat-gallery-uchredyava-dvugodishna-nagrada