Награди

Последни дни за гласуване за "Музикант на годината 2021"

До 28 февруари може да дадете своя вот в анкетата на "Алегро виваче"

 

◊ МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2021

Остават последните дни за гласуване в анкетата "Музикант на годината 2021" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт". До 28 февруари допитването дава възможност на слушателите да изберат кой да получи почетната титла и оригиналната статуетка на скулптора Христо Илиев. 

"През 2021, въпреки всички пречки и усложнение, музикантите доказаха, че творческият огън гори даже по-ярко, при трудни обстоятелства и ние всъщност  имахме пълноценна година с много концерти и фестивали, звездни участия, чудесни проекти и музикални открития“, казва водещата на "Алегро виваче" Ирена Гъделева и допълва: "Всичко това е било в полза на публиката – за поддържане на духа и любопитството на меломаните по време на пандемията. Затова българските музиканти заслужават да отбележим техния труд и да им благодарим. В анкетата "Музикант на годината" това винаги е било основната ни цел и затова екипът на предаването "Алегро виваче" се старае да поддържа традицията вече повече от 30 години."

Всеки участник в анкетата също може да предложи своя номинация, а победител е музикантът, събрал най-много гласове. За наградата "Музикант на годината" могат да бъдат предлагани само личности, а състави от двама и повече изпълнители, както и музикални проекти, се състезават в отделните категории "Ансамбъл на годината" и "Музикален проект на годината".

Всеки слушател може да подкрепи само една кандидатура (не се гласува поотделно за различните категории), а вотът е валиден с посочени две имена и телефон за връзка с гласувалия. Гласуването в специалната платформа на класацията е до края на деня на 28 февруари 2022.

_____________________

Снимки (Ани Петрова, БНР):

Кирил Манолов, Музикант на годината 2019 и Димитър Косев, Млад музикант на годината 2020

Ирена Гъделева, водещ на предаването „Алегро виваче“

Автор:
БНР
Публикация:
25.02.2022 г. 15:07
Посетено:
1460
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/34177-posledni-dni-za-glasuvane-za-muzikant-na-godinata-2021