Награди

Киномания отново обявява награда „Киноман на годината”

Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и ще покаже най-доброто от седмото изкуство

Киномания отново обявява награда „Киноман на годината”

 

◊ БЪДИ КИНОМАН НА ГОДИНАТА!

Киномания отново обявява превърналата се вече в традиция награда „Киноман на годината”, създадена в памет на кинокритика Георги Ангелов, който е и неофициалният кръстник на фестивала.

Всеки зрител на киносъбитието може да кандидатства за наградата, като единственото условие е да гледа колкото се може повече филми от програмата и да пази билетите си от прожекциите. Това важи за всички филми от селекцията, независимо от киното или от града, където има прожекции (София, Варна, Пловдив).

Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

Всеки, който иска да участва може да изпраща заявката си на e-mail адрес: ndkevent@gmail.com, както и на лично съобщение на Фейсбук-страницата на Киномания. В заявката е нужно да бъдат упоменати точната бройка закупени билети.

Този от зрителите, който е гледал най-много филми от Киномания и успее да го докаже със запазените билети, ще бъде обявен за Киноман на годината!

Предишният победител Свилена Славев представи 42 билета от гледани филми и прие наградата, заедно с детето си, като изрази надежда да предаде и на него огромната си любов към киното и любимия си фестивал – Киномания.

ГЛЕДАЙ КИНОМАНИЯ! СТАНИ КИНОМАН НА ГОДИНАТА!

 

Георги Ангелов е кръстникът на Киномания, която е създадена преди 35 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 г. променя наименованието си на Киномания по негово предложение.

Георги Ангелов е роден през 1947 г. и е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-те кино - видеоклубове. Ежегодно публикува в сп. „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 г. режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм “Един киноман в началото на века”.

* * *

Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата.

Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Всички прожекции може да видите на www.ndk.bg и www.kinomania.bg

 

Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за „последните две години. Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.11.2021 г. 15:07
Етикети:
Георги АнгеловфилмиКиноманиянаграда
кинокритик
„Киноман на годината”
Посетено:
544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/33707-kinomaniya-otnovo-obyavyava-nagrada-kinoman-na-godinata