Награди

Номинации за Националната литературна награда "Проф. Димитър Димов" 2021

Носителят на наградата ще бъде обявен на 25 юни 2021 г.

Номинации за Националната литературна награда "Проф. Димитър Димов" 2021

 

◊ НОМИНАЦИИ ЗА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА "ДИМИТЪР ДИМОВ" 2021

Осем писатели са номинирани за Националната литературна награда "Димитър Димов" на Община Ловеч, съобщават от общинската администрация.

Това са: Николай Табаков, предложен от "Книгомания" ЕООД; Димитър Шумналиев, избор на издателство "Лексикон", Йото Пацов (в. "Словото днес"), Златимир Коларов (Съюз на българските писатели), Христо Карастоянов (издателство "Жанет-45"), Георги Мишев (Издателска къща "Хермес"), Светлин Трендафилов (издателство "Онгъл") и Магда Борисова, предложение на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна.

Носителят на наградата се обявява на рождената дата на Димитър Димов - 25 юни. Връчването ѝ става от кмета на Община Ловеч или председателя на Общински съвет Ловеч, на тържествена церемония.

Награденият получава грамота и статуетка, изработена от Спас Дочев.
Отличието е учредено от Общината със съдействието на Съюза на българските писатели в чест на 105-годишнината от рождението на големия писател и драматург през 2014 г. и се връчва веднъж на три години. Първите носители са проф. Банко П. Банков и Павлина Павлова.

 

Автор: Стоян Йорданов
23.04.2021 г. 14:21
Посетено: 881
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/32627-nominatsii-za-natsionalnata-literaturna-nagrada-prof-dimitar-dimov-2021