Награди

Двама президенти, Орлин Павлов, Виктория и Ники Кънчев са част от звездите на Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“

Млади таланти също ще блеснат на сцената на 22 април

Двама президенти, Орлин Павлов, Виктория и Ники Кънчев са част от звездите на Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“

 

◊ ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА ИЗКУСТВО "СТОЯН КАМБАРЕВ" 2021

Десетки звезди се очакват този четвъртък (22 април) в JOY Station на 12-ата Официална церемония по връчването на култовите вече Награди на Фондация „Стоян Камбарев“ - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355!

Почетният Председател на Фондацията Петър Стоянов - Президент на Република България (1997-2002) се очаква да открие Церемонията. Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) също ежегодно награждава част от заслужилите млади артисти. Двамата президенти ще бъдат придружени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова. Фондация „Стоян Камбарев” се радва на приятелството и подкрепата на видни личности от политическия, обществения и културния ни живот, които винаги са част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!

„Щастлива съм, че въпреки странното време, в което живеем, нашата Годишна Церемония, която е кулминация на целогодишната ни работа, ще бъде уважена от голяма част от скъпите ни партньори, приятели и колеги! Ще има страхотни изненади за младите артисти, които не бих искала да издавам в аванс“, сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, която се завърна от Лондон преди дни, за да се включи в подготовката на арт събитието на сезона.

Водещ по добра традиция ще бъде топ журналистът Ники Кънчев, който от години е част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“. Този път до него ще блести 12-годишната София Иванова, която не само ще пее, но ще бъде и ко-водещ на Церемонията. Варненското очарование е финалист в „Гласът на България“, а преди месец спечели една от най-престижните си победи в международния конкурс „Талантите на Велика Русия“ – „Класическо пеене“. София е носител на безброй много награди от световни конкурси и в четирите изкуства, в които се развива -  класическо пеене, поп пеене, флейта и рисуване.

Една от най-обичаните ни поп звезди със сериозна актьорска кариера Орлин Павлов ще завладее сцената с обаяние и чар в компанията на китариста Мирослав Иванов, за акустично изпълнение на един от най-големите си хитове. И докато чака да паднат забраните и да се възобнови концертният живот, съвсем скоро Орлин започва снимки на втора част на филма „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев.

Магнетичната Виктория за втора поредна година ще омагьоса публиката на Церемонията с новия си стилен музикален продукт „Growing Up is Getting Old“. Сигурни сме, че Вики ще се представи впечатляващо на Евровизия. На втория полуфинал на международния конкурс в Ротердам, тя ще излезе на сцената по-малко от месец след Церемонията на Фондация „Стоян Камбарев“. Призоваваме всички българи в чужбина да я подкрепят на 20 май, защото мечтите нямат лимит, а Вики е на крачка от голям успех на международната сцена.

Традиционно на сцената ще изгреят и най-младите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Изумителната 17-годишна Лора Маркова, която само преди седмица обогати колекцията си от първи награди с приза „Тибор Варга Джуниър“ в град Сион, Швейцария, ще изпълни „Унгарски танц №5“ в акомпанимент на младото дарование София Чернишкова.

Вдъхновяващият млад хореограф Яница Атанасова ще представи съвременен танцов етюд под нейна хореография, с участието на студентите си от НБУ на тема „Полет“ - символ на идеята на Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев.

В четвъртък вечерта ще стане ясен новият носител на Наградата за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Победителят ще заслужи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., а всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите. Петимата номинирани млади творци за 2021 година са актьорът Александър Тонев, визуалният артист Вълко Чобанов, съвременният хореограф и танцьор Яница Атанасова, фотографът Богдан „CHILLDAYS“ Плъков и най-младият концертмайстор на професионален оркестър в България - Лора Маркова.

Вижте всички номинирани`2021: https://youtu.be/TTwhhKFbvrk

На живо по време на  Официалната Церемония публиката за трети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Имената на тримата финалисти тази година са Виктор Иванов с проект за филм „Да умреш 10 пъти”, Елена Чергиланова с проект за филм „Как да изгубиш 10 кг. за един ден“ и Росица Траянова с проект за филм „10 яйца”. Победителят ще спечели красива статуетка и 10 000 лв. за следващата си лента.

Вижте повече за НАГРАДА ЗА КИНО 355:  https://youtu.be/Lcq4IQa91wk

* * *

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с генералната подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА, Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК Инженеринг и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, IDEAcomm, Метрореклама, SSG, MARS Armor, Prime Development, UFO Film and Television Studio, ARS Digital Studio, ALLDENTAL, Винарска изба Катaржина Естейт, VIP Security, Red Devil, MERCI, Pernod Ricard Bulgaria, изворна вода Балдаран, ядки Rois, кино- литературен фестивал Cinelibri, Gledam.bg, издателство Мусагена..

Официален дизайнер е Анелия Петкова / Bridal Fashion.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

 *

Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“:

YouTube: https://www.youtube.com/

Instagram: https://www.instagram.com/

FB: https://www.facebook.com/

Автор:
Фондация „Стоян Камбарев"
Публикация:
20.04.2021 г. 12:54
Посетено:
744
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/32616-dvama-prezidenti-orlin-pavlov-viktoriya-i-niki-kanchev-sa-chast-ot-zvezdite-na-nagradite-za-izkustvo-stoyan-kambarev