Награди

Фотографът със световна кариера Богдан "Chilldays" Плъков е номиниран за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Работата му със световни супермодели и музикални звезди привлече вниманието на Фондацията

Фотографът със световна кариера Богдан "Chilldays" Плъков е номиниран за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

 

◊  БОГДАН ПЛЪКОВ - НОМИНИРАН ЗА НАГРАДА ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО 2021

Петима са номинираните за най-престижния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Официалната церемония за отличаването на най-заслужилите за дванадесети пореден път ще бъде на 22 април в JOY Station. Победителят ще заслужи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., а всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва  мечтите на младите и талантливите.

Днес Ви представяме Богдан „CHILLDAYS“ Плъков – фотографът, който е селектиран от членовете на Фондация „Стоян Камбарев“ заради силната авторска визия във фотографиите си на супермодели като Наоми Кембъл, Белла и Джиджи Хадид, Кая Гербер, Кендъл Дженър и креативната си работа по видеоклипове на известни рап звезди. Живее и работи в Милано. Негови фотографии са публикувани в световно популярни платформи. Богдан е избран от British Fashion Council Awards в престижната селекцията New Wave: Creatives на церемонията в Royal Albert Hall. Обявен е като един от „30 под 30“ от Forbes България.

Богдан „CHILLDAYS“ Плъков е роден преди 26 години в София, а последните няколко години работи и живее в Милано. Преди да развие таланта си зад обектива, да наложи креативната си визия и да замине за Италия, той се занимава 12 години с актьорско майсторство - играе главни роли във филмите „Монета във въздуха“ на Зоя Касамакова и „Светото Семейство“ на Красимир Крумов „Грец“. Също така преди да завърши, прави и стаж в Tribal Worldwide.

Богдан е снимал музикални артисти като Offset & Quavo (Migos), Playboi Carti, Sheck Wes, Tyler The Creator, Sfera Ebbasta и е бил част от екипа реализирал видеоклипове на популярните в рапа Lil Uzi Vert и Pop Smoke & Quavo. Това е българинът, който от 2016 година работи пряко със световноизвестната модна марка Off-White, част от клиентите му включват Nike & Jordan brand Italy, Adidas Worldwide, The Attico, Emilio Pucci.

Вижте кратък филм за Богдан Плъков: https://youtu.be/4r2g7qlL-dY

Останалите четирима млади творци, номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2021 са съвременният хореограф и танцьор Яница Атанасова, актьорът Александър Тонев, визуалният артист Вълко Чобанов и най-младият концертмайстор на професионален оркестър в България - Лора Маркова.

Вижте всички номинирани 2021:   https://youtu.be/TTwhhKFbvrk

 

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

На Официалната церемония на живо публиката за трети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). Имената на тримата финалисти тази година са Виктор Иванов с проект за филм „Да умреш 10 пъти”, Елена Чергиланова с проект за филм „Как да изгубиш 10 кг. за един ден“ и Росица Траянова с проект за филм „10 яйца”. Победителят, ще спечели красива статуетка и 10 000 лв. за следващата си лента.

Водещ на Церемонията отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!

 * * *

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК Инженеринг, и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Хоум, Технополис, IDEAcomm, Метрореклама, SSG, Prime Development, Винарска изба Катaржина Естейт. Официален дизайнер e Анелия Петкова/Bridal Fashion.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

* * *

Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“:

YouTube: https://www.youtube.com/

Instagram: https://www.instagram.com/

FB: https://www.facebook.com/

 

Автор:
Фондация „Стоян Камбарев“
Публикация:
14.04.2021 г. 16:03
Посетено:
1444
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/32592-fotografat-sas-svetovna-kariera-bogdan-chilldays-plakov-e-nominiran-za-nagradata-za-polet-v-izkustvoto-stoyan-kambarev-2021