Награди

Остават два дни за гласуване за "Музикант на годината 2020"

До 28 февруари публиката избира сред младите таланти

Остават два дни за гласуване за "Музикант на годината 2020"

 

◊ НАЦИОНАЛНА АНКЕТА "МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2020"

 Остават два дни до края на гласуването в Националната анкета „Музикант на годината 2020“ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. Публиката може да избере „Млад музикант на годината“ до 28 февруари.

В юбилейното 30-то издание на анкетата публиката може да избере своя фаворит сред 11-те номинирани млади таланти (по азбучен ред):

. Божидар Божкилов (бас),
. Георги Грозев (тромпет),
. Георги Димитров – Жожо (класическа китара),
. Димитър Косев (диригент),
. Ивайло Василев (пиано),
. Лора Ал-Ахмад (пиано и композиция),
. Лора Маркова (цигулка),
. Мартин Зайранов (цигулка),
. Сара Чакърова (перкусии),
. Сион Найман (виолончело),
. Стефани Кръстева (сопран)

Всички те са млади и талантливи, а българската публика очаква и обича изявите им. Най-младият сред номинираните е на 13 години, а най-възрастният – едва на 28. „Да ги подкрепим и да им дадем мотивация да растат в изкуството!“, призова екипът на „Алегро Виваче“. 

Националната анкета „Музикант на годината“ се провежда от 1990 г. В нея екипът на „Алегро виваче“ дава право на слушателите да определят кой от българските музиканти ги е вдъхновил най-много с изявите си през изминалата година. През 2008 г. за първи път изборът се фокусира изключително и само върху младите изпълнители. Сега това се случва за втори път в историята на допитването, като възрастовите граници са до 25 години за инструменталистите и до 30 години за певците, диригентите и композиторите. 

Гласуването продължава до края на деня на 28 февруари 2021 г. Всеки слушател може да гласува само веднъж на сайта на анкетата http://muzikant.bnr.bg  

 

Автор: БНР
26.02.2021 г. 17:46
Посетено: 817
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/32383-ostavat-dva-dni-za-glasuvane-za-muzikant-na-godinata-2020