Награди

Вижте бляскавата Церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ по БНТ

Тази събота, 5 септември, 22:00 ч., Българска национална телевизия

Вижте бляскавата Церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ по БНТ

 

◊ XI НАГРАДИ НА ФОНДАЦИЯ "СТОЯН КАМБАРЕВ"

Eдинадесетата Официална Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“ ще се излъчи премиерно по традиция в ефира на Българска национална телевизия тази събота, 5 септември от 22:00 ч.

Зрителите ще се насладят на кино, музика, приказна мултимедия и осветление, красота и впечатляващ талант - така само с няколко думи може да се опише това необикновено културно събитие, на което се връчват най-престижните и чакани награди за млади творци в България!

Водещ на Церемонията, състояла се в Joy Station отново бе един от най – верните приятели и част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“  журналистът Ники Кънчев.   

Звездни музикални изпълнения ще видите от прелестната Мария Илиева, магнетичната Виктория – Българският представител на Евровизия (2020 и 2021), многоликия артист с международно признание Иво Димчев и най- атрактивния финалист от „Гласът на България “ 2020 – Пламен Бонев.

На сцената изгряха и двама от номинираните за Наградата за Полет в изкуството - 17-годишният виртуозен виолончелист Сион Найман, както и съвременният танцьор и пърформър Васил Дипчиков в любовен дует с половинката си на сцената и в живота Виктория Петрова.

Независимо от тежките последствия заради извънредното положение, Деси Тенекеджиева се завърна от Лондон и заедно с борда на Фондацията направиха и тази година възможно провеждането на най- елитните награди за млади творци у нас - култовата Награда за Полет в изкуствотоСтоян Камбарев“ и Наградата за Кино 355. .

Бляскавата Церемония бе едно от първите големи арт събития, провели се след пандемията и отново бе уважена от културния, бизнес и политически елит на страната ни, като сред официалните лица, освен Почетният председател на Фондацията президентът Петър Стоянов и почетните членове кметът  Йорданка Фандъкова,  Левон Хампарцумян и Надежда Нейнски, награди връчиха и верните благодетели сред които представители на бизнеса като очарователните Нели Беширова и Петя Нановска, г-н Тихомир Трифонов, меценатът Николай Неделчев, продуцентите Иван Тонев и Филип Рот.

Зрителите ще чуят и топлите думи отправени от звездите Михаела Филева, Аделина Радева, Койна Русева, маестро Йордан Камджалов, проф. Георги Лозанов, заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов, Христина Патрашкова, Кремена Димитрова и Йосиф Камбарев, който връчи Специалната Награда на УниКредит Булбанк.

Големи изненади и награди, чрез специални видео обръщения, предоставиха продуцентът Георги Тошев и актьорът Димитър Маринов от Лос Анджелис.

Сърдечен видеопоздрав от чужбина отправиха и Почетният Председател на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Десислава Банова.

Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-сериозният и желан приз за млади творци у нас. Кой грабна бронзова статуетка на Кольо Карамфилов и 3000 лв. зрителите ще разберат на края на Церемонията.

Номинираните  пет млади творци тази година са кинорежисьорът и блогър Крис Захариев, актрисата Мартина Апостолова, музикантът Сион Найман, визуалният артист Мария Налбантова и танцьорът Васил Дипчиков.

За втора поредна година бе връчена и Награда за Кино 355, с която Фондацията предизвика всички млади кино режисьори. Професионално международно жури избра 3-мата финалисти Ваня Бойчева, Евгения Танева и Петер Чивийски, които заснеха 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Премиерата им бе на Церемонията, а публиката определи големия победител, който грабна изящна авторска статуетка и 10 000 лв за продуциране на следващия си филм.  

А кои са големите победители и какви специални награди получиха всички номинирани и финалисти, зрителите ще видят тази събота от 22 ч. само по БНТ1.

Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за кино 355 се провежда благодарение на официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин и Риск Инженеринг и с подкрепата на Разсадник Нановски, КАРИ Хоум, Технополис, MERCI,  IDEA comm, НДФ “13 века България”, Prime Development,  SSG,  RED Devil, Винарска изба Катaржина Естейт, Перно Рикар България, счетоводна къща РАН-Р, Cinelibri, VIP Security, ядки Rois и вода Балдаран. Дизайнер е София Борисова, а комуникационен партньор New Events Vision.  

 

Автор:
Теменуга Кръстева
Публикация:
03.09.2020 г. 14:39