Награди

Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2020 г.

Предложения се приемат до 20 юли 2020 г.

◊ ПОКАНА

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2020 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22.06.2017 г. на Столичен общински съвет. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември.

Предложенията се приемат до 20 юли 2020 г., включително, в областите:
Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2019 г. – 1 юли 2020 г.

Документи се приемат само по електронен път, на https://kultura.sofia.bg/awards/

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите е публикуван на www.artsofia.bg, в раздел АРТ КОНКУРСИ.
 
*
За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столична община.
 
 
 
Автор: Столична община
06.07.2020 г. 13:26
Посетено: 1210
Етикети: предложения, Столична община, Награди, Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; номинации, Критика и журналистика, Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, ярки постижения в областта на културата за 2020 г.
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/31432-nagradi-na-stolichna-obshtina-za-yarki-postizheniya-v-oblastta-na-kulturata-za-2020-g