Награди

Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2020 г.

Предложения се приемат до 20 юли 2020 г.

◊ ПОКАНА

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2020 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22.06.2017 г. на Столичен общински съвет. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември.

Предложенията се приемат до 20 юли 2020 г., включително, в областите:
Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2019 г. – 1 юли 2020 г.

Документи се приемат само по електронен път, на https://kultura.sofia.bg/awards/

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите е публикуван на www.artsofia.bg, в раздел АРТ КОНКУРСИ.
 
*
За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столична община.
 
 
 
Автор:
Столична община
Публикация:
06.07.2020 г. 13:26
Етикети:
предложенияСтолична общинаНагради
Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; номинации
Критика и журналистика
Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура
ярки постижения в областта на културата за 2020 г.
Посетено:
1366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/31432-nagradi-na-stolichna-obshtina-za-yarki-postizheniya-v-oblastta-na-kulturata-za-2020-g