Награди

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“

1 юли 2020, 19 часа, JOY Station

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Eдинадесетата официална церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“ ще се състои на 1 юли в JOY Station.

Независимо от тежките последствия заради извънредното положение, Деси Тенекеджиева и бордът на Фондацията решиха да не отлагат повече провеждането на Церемонията и да посрещнат лятото с един истински празник. Въпреки огромния интерес и големия капацитет на залата, провеждането на събитието ще бъде съобразено с всички здравни препоръки и на него ще могат да присъстват само 250 отбрани гости.

Водещ на Церемонията отново ще бъде един от най-верните приятели и част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“  журналистът Ники Кънчев

С таланта и харизмата си, сцената ще завладее любимата на всички Мария Илиева, която сърдечно подкрепя мисията на Фондацията, а миналата година по време на Церемонията предостави парична награда за реализация на видео клип на един от музикалните таланти – перкусионистката Сара Чакърова.

След уникалния му проект с домашни концерти по време на карантината и роялните му следобеди в Националната галерия/Двореца, многоликият Артист с международно признание Иво Димчев ще провокира публиката на Наградите, изпълнявайки нестандартната си авторската музика, в която се срещат арт и поп.

От години Фондация „Стоян Камбарев“ отваря вратите си за най–талантливите млади български звезди. Тази година на сцената ще изгрее нашият представител на Евровизия 2020 и 2021 – впечатляващата Виктория. Само малшанс, свързан с отлагането на песенния конкурс, попречи на нейния проект „Tears Getting Sober“ да сътвори истинска сензация и да донесе историческа победа за България.

Място на сцената на Наградите ще намери и рокът в лицето на най- атрактивния финалист от „Гласът на България “ 2020 – Пламен Бонев.  След дълги години концертна дейност в Лондон и Лос Анджелис и финал в „Гласът на Финландия“, рокаджията се завърна в България, за да зарадва многобройните си нови фенове с авторската си музика.   

На официалната церемония традиционно ще присъства голяма част от културния, бизнес и политически елит на България, защото за 11 години връчването на наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ се превърна в едно от най-елитните и емоционални културни събития у нас, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство, като остава за дълго в съзнанието на всички присъстващи.

Наградата за полет в изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканият и престижен приз за млади творци у нас.

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател Президента Петър Стоянов (1997-2002).

Номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2020 са актрисата Мартина Апостолова, съвременния танцьор и пърформър Васил Дипчиков, визуалният артист и художник Мария Налбантова, 17 годишният виолончелист Сион Найман и влогърът и кинорежисьор Крис Захариев.

Вижте номинираните във видео тук

За втора поредна година предстои връчването на Награда за кино 355, с която Фондацията предизвиква всички млади кино режисьори. Професионално международно жури избра 3-та финалисти, които трябва да заснемат и монтират 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Това са Петер Чивийски, Ваня Бойчева и Евгения Танева.  Филмите им ще се излъчат премиерно по време на Церемонията, a Носителят на Награда за кино 355 ще бъде избран интерактивно от публиката, на живо, по време на Галата и ще получи статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондацията и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

Не само победителите ще имат стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти.

Вижте повече за финалистите на Награда за кино 355 тук

*

Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за кино 355 се провежда благодарение на официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК ИНЖЕНЕРИНГ, и с подкрепата на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, MERCI,  IDEA comm, НДФ “13 века България”, Prime Development, RED Devil, Винарска изба Катaржина Естейт, Перно Рикар България, счетоводна къща РАН-Р, SSG,  Cinelibri, VIP Security, ядки Rois и вода Балдаран. Дизайнер е София Борисова, а комуникационен партньор New Events Vision.  

 

Автор:
Теменуга Кръстева
Публикация:
30.06.2020 г. 11:44
Посетено:
1002
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/31405-mariya-ilieva-ivo-dimchev-viktoriya-i-plamen-bonev-shte-ozaryat-tseremoniyata-za-vrachvane-na-nagradite-na-fondatsiya-stoyan-kambarev