Награди

Деси Тенекеджиева обяви официално отлагането на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“

Новата дата на церемонията за връчване на наградите е 1 юни 2020 г.

Деси Тенекеджиева обяви официално отлагането на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“

 

◊ ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

От Фондация „Стоян Камбарев“ официално обявиха отлагането на Годишните Награди за изкуство.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева в качеството си на Председател на УС на Фондацията, във връзка с извънредното положение в страната:

„За голямо съжаление, поради форсмажорните обстоятелства, свързани с избухването на корона вируса в целия свят, съвсем логично е и нашата толкова чакана единадесета Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“ да бъде отложена - решение, което взехме още преди две седмици, заедно с верните ни партньори. Сплотеният екип на Фондацията работи цяла година с голямо желание, вдъхновение и обич, за да може да подкрепим младите и толкова талантливи творци и да направим връчването на Наградите един истински празник и незабравимо преживяване, както за тях, така и за гостите, партньорите и огромната ТВ аудитория, която ще гледа нашето шоу.

Съобразявайки се с всички насоки и препоръки в тази кризисна ситуация, взехме решение да изчакаме по-добри и спокойни времена. Като начало прекратихме снимките на филмите на тримата финалисти за Награда за Кино 355, които се надяваме да може да започнем веднага след края на извънредното положение в страната ни.

Към този момент, новата дата за провеждане на Церемонията за връчване на Наградите за изкуство на Фондация "Стоян Камбарев“ е 1 юни 2020 г., отново в Централния Военен клуб.

До тогава има доста време и искрено се надяваме тези 76 дни да бъдат достатъчни за преодоляване пика на вируса и последвалата го тежка и неочаквана криза, за да може да се нормализира живота на всички ни. Разбира се, най-важно е да запазим здравето и живота не само на близките ни, но и на тези, които не познаваме, но срещаме случайно, на тези, с които контактуваме ежедневно. Защото това, което ни обединява е повече от всичко, и то е, че сме човешки същества. А човешките същества би трябвало да имат разум. Моля ви, бъдете умни и се пазете. Бъдете здрави и се обичайте! И съм сигурна, че и това ще отмине и ние отново ще живеем, така както заслужаваме и както искаме и ще продължим да сбъдваме мечтите на младите и талантливите. Защото както казва Булгаков в уникалния си шедьовър „Майсторът и Маргарита“ - „Всичко накрая се оправя. Така е изграден светът“.

Нека си припомним още веднъж кои са новите талантливи открития на Фондация „Стоян Камбарев“ тази година:

Петимата номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“:

Васил Дипчиков - съвременен танцьор и пърформър, Крис Захариев - влогър, кино режисьор, Мария Налбантова - художник, Мартина Апостолова  - актриса и Сион Наймар - виолончелист.                       

• Финалистите за Награда за Кино 355 са тримата млади кинорежисьори:

Евгения Танева, Петер Чивийски и Ваня Бойчева.

В така създалата се ситуация да запазиш част от основните си партньори по време на сериозна криза е белег на огромно признание и доверие към Фондация „Стоян Камбарев“ и мисията й. Затова бихме искали специално и сърдечно да им благодарим и да ги убедим, че доброто, което правят има смисъл!

 

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за Кино 355 е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и ще се осъществи традиционно с подкрепата на Министерството на културата и официалното партньорство на: УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и ЕНЕКОД АД и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резиденс, Goto Jewellery and Diamonds, Технополис, VON POLL Real Estate Bulgaria, НДФ “13 века България”, Винарска изба Катaржина Естейт, Prime Development, Red Devil Catering, MERCI и VIP Security. Комуникационен партньор е New Events Vision. Продуцент е NOVA film.

 

ВИЖТЕ НОМИНИРАНИТЕ и промо за Церемонията 2020:
https://youtu.be/VHfRclqyPeo

10. Юбилейна Церемония  2019
https://youtu.be/rzHzjn6AWrA

 

 

Автор:
Теменуга Кръстева
Публикация:
17.03.2020 г. 13:39
Посетено:
1701
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/31042-desi-tenekedzhieva-obyavi-ofitsialno-otlaganeto-na-nagradite-za-izkustvo-na-fondatsiya-stoyan-kambarev