Награди

Награда „COLLIER“ и изложба "Декември в Етюд"

Галерия "Етюд", 19 декември 2019

Награда „COLLIER“ и изложба "Декември в Етюд"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд"
представя

Награда „COLLIER“ и изложба "Декември в Етюд"

19 декември 2019, четвъртък, 18:30 ч.

 

Връчване на Награда „COLLIER“
‘The Collier Award’ (an artists’s recognition)

Фондация "Етюд" учреди през 2017г. ‘The Collier Award’ (an artists’s recognition), която се присъжда на артисти от различни сфери на изкуството. Наградата е на името на Нейтън Колиер, без чиято финансова подкрепа не би имало Фондация "Етюд" или галерия "Етюд". Ани (Владиславова) Колиер и съпругът й Нейтън живеят в САЩ и подкрепят българското изкуство чрез Фондация "Етюд" и галерия "Етюд" вече над десетилетие. Наградата (3 000 лв) не е свързана с бъдещ проект или с минали постижения, а се дава на хора, чийто живот е посветен по един или друг начин на изкуството.

‘The Collier Award’ ще бъде връчена за трети път в галерия Етюд на 19 декември 2019 (четвъртък) по време на последната изложба за годината. Имената на двамата артисти ще бъдат обявени от Ралица Георгиева и наградени от Ани Колиер, основател на Фондация "Етюд".

Изложба "Декември в Етюд"

Обща изложба, събрала в една експозиция работи на артисти, които през годините са били част от приятелите на Фондация „Етюд“ и галерия „Етюд“. 

 

Събитието ще се проведе на 19 декември, четвъртък, от 18:30 в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София).

 

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
15.12.2019 г. 21:58
Етикети:
изложбафондация Етюдгалерия Етюд
декември в Етюд
награда COLLIER
Посетено:
809
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/30671-nagrada-collier-i-izlozhba-dekemvri-v-etyud