Награди

Софийската опера и балет присъжда най-високото си отличие на Райна Кабаиванска

Наградата ще бъде връчена на тържественото откриване на юбилейния сезон на Операта

Софийската опера и балет присъжда най-високото си отличие на Райна Кабаиванска

 

◊ СЪБИТИЕТО

Софийската опера и балет присъжда своето най-високо отличие на легендарната българска оперна певица Райна Кабаиванска. Обичаното сопрано, което покори с блясъка на гласа си, с невероятния си артистизъм, обаяние и харизма целия свят през последните десетилетия, ще получи приза си по време на откриването на юбилейния 130-и сезон на Операта на 20 септември.

Артистичният мениджмънт на бляскавото откриване на оперния сезон е дело на акад. Пламен Карталов. Грандиозното музикално събитие е в чест на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров. Затова в концерта се включват знаменити певци, свързали артистичната си кариера с именития български бас.

И Долора Заджик, и Райна Кабаиванска провеждат в момента своите Майсторски класове. Концертът на възпитаниците на Заджик е на 28 септември от 19:00 часа. Участниците в XIX Международен майсторски клас на Кабаиванска ще се представят на престижната сцена на Софийската опера на 29 септември.

 

Автор: Иван Върбанов
18.09.2019 г. 09:50
Посетено: 755
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/30157-sofiyskata-opera-i-balet-prisazhda-nay-visokoto-si-otlichie-na-rayna-kabaivanska