Награди

Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2019 г.

Предложенията се приемат до 15 юли 2019 г.

Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2019 г.

 

◊ ПОКАНА

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2019 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22.06.2017 г. на Столичен общински съвет. Наградите се връчват на тържествена церемония в Деня на София – 17 септември.

Предложенията се приемат до 15 юли 2019 г., включително, в областите:

Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства,
както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2018 г. – 1 юли 2019 г.

Документи се приемат само по електронен път на https://kultura.sofia.bg/awards/

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите можете да прочетете на http://artsofia.bg/bg/pub/statut

 

За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столична община.

Автор: Дирекция „Култура” на Столична община
24.06.2019 г. 13:57
Посетено: 830
Етикети: предложения, Столична община, Дирекция „Култура”, Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2019 г.
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/29911-nagradi-na-stolichna-obshtina-za-yarki-postizheniya-v-oblastta-na-kulturata-za-2019-g