Награди

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви имената на членовете на Клуб 2018 на „Успелите деца на България“

До края на април номинациите на децата с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2018 г. се оценяват от експертно жури

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви имената на членовете на Клуб 2018 на „Успелите деца на България“

 

◊ УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви имената на членовете на Клуб 2018 на „Успелите деца на България“

370 номинации са одобрени сред над хиляда постъпили от страна на желаещи да членуват в Клуб 2018 http://dberbatov.org/nagradi/club2018. След работата на експертното жури ще бъдат излъчени 27 финалисти за Голямата награда, а 9 от тях ще я спечелят.

И единадесетата поредна кампания потвърди тенденцията най-много деца да имат постижения в сфера Изкуства. С номинации за постиженията си в изкуствата, науката и спорта са участвали ученици от І до ХІІ клас от всички административни области на страната, с изключение на област Кърджали – общо 55 населени места, както и деца от  български училища в Европа.

Както всяка година досега, най-много членове на Клуба на успелите деца има от София, Пловдив и Варна. Любопитно е, че област Търговище е четвърта заради множество номинации на деца от гр. Попово – 23, срещу 6 от областния град. А област Стара Загора е на 10-о място благодарение на децата от Казанлък – 9, срещу само 1 от областния град. Област Хасково пък е единствената, от която няма включена номинация на деца от областния град – представителите са от Димитровград и Свиленград. Пак по традиция най-много са децата с името Виктория и Виктор. 

 

Фондация “Димитър Бербатов”: Основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

„Успелите деца на България” е първият и най-голям собствен проект на Фондация „Димитър Бербатов”, който се реализира ежегодно и целогодишно. Създаден е през 2008 г. в осъществяване на една от основните цели на Фондацията - да стимулира децата в училищна възраст да развиват своите дарби и заложби и да им дава шанс и самочувствие да ги споделят със света. В рамките на този проект се връчват първите в България годишни награди за постижения на деца от І до ХІІ клас в областта на изкуствата, науката и спорта. Наградите са с висока стойност, защото кандидатстването (номинирането на http://dberbatov.org/nagradi става по строги критерии, а оценяването се извършва от експертно и обективно жури.

 

 

 

Автор:
Фондация “Димитър Бербатов”
Публикация:
05.04.2019 г. 15:55
Посетено:
1768
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/29362-fondatsiya-dimitar-berbatov-obyavi-imenata-na-chlenovete-na-klub-2018-na-uspelite-detsa-na-balgariya