Награди

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе с награда „Remarkable Arts Festival“

За четвърти пореден път Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ получи престижната награда

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе с награда „Remarkable Arts Festival“

 

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе, дни преди откриването на 59-тото си издание, получи за четвърти пореден път престижната награда „Remarkable Arts Festival“ (Забележителен фестивал на изкуствата) за 2019/2020 от EFFE . Този приз се присъжда от 2015 година.

ЕFFЕ (Европа за фестивалите, Фестивалите за Европа) е проект на Европейската комисия, иницииран от Европейската фестивална асоциация, за изграждане на Европейска платформа на фестивалите в сферата на културата. Целта на пилотния проект е да стимулира и свързва фестивали, които са посветени на изкуството и имат принос за развитието на европейските ценности.

Международното жури се ръководи от критериите за оценка на фестивалите, свързани както с високия артистичен стандарт, който фестивалите следва да отстояват неизменно в своето развитие, международния и европейски аспект на тяхното програмиране, така и с техния принос за социалния, културен и икономически напредък на местните общности.

Фестивалите, получили престижния лейбъл, могат да се видят и на специално създадената интернет платформа: www.festivalfinder.com

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
12.03.2019 г. 08:18
Посетено:
1023
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/29155-mezhdunarodniyat-festival-martenski-muzikalni-dni-v-ruse-s-nagrada-remarkable-arts-festival